Jos joutuu kirjoittamaan pidempiä tekstejä älypuhelimella, alkaa kaivata kunnollista näppäimistöä. Langaton Bluetooth-näppäimistö on helppo linkittää puhelimeen. Kun paritus on voimassa, näppäimistöltä kirjoitettu teksti menee älypuhelimen sovellukseen aivan kuten se olisi kirjoitettu puhelimella. Ja mikä vielä parempaa: näppäimistön ctrl+nuoli ym. yhdistelmät toimivat, samoin nuolinäppäimet (vaikkei niitä älypuhelimessa olekaan). Tekstin maalaus onnistuu pitämällä shift-näppäintä pohjassa.
Kirjoittaminen käy helpommin langattomalla näppäimistöllä. |
Testasin iPhonen ja Microsoft Sculpt Mobile Keyboard langattoman näppäimistön liittämistä. Näppäimistön parittaminen vaatii kynää tai muuta terävää kärkeä, koska pieni yhdistyspainike on upotettu näppäimistön alapintaan, mutta parituksen jälkeen kaikki toimi ongelmitta.
Mobiilinäppäimistö toimi myös, paritus siinä jopa helpompi, koska se tehdään näppäimistöltä itseltään. Ainoa ongelma oli, ettei tässä mallissa ollut ääkkösiä. Myös joitakin välimerkkejä joutuu etsimään epästandardeilta paikoilta. Mutta mikään ei silti korvaa tuntopalautetta, kun näppäin oikeasti painuu alaspäin kirjoitettaessa.
Nuolinäppäinten ansiosta tekstin korjailu on helppoa. |
Molemmissa näppäimistöissä paritus piti hyväksyä kirjoittamalla niiltä puhelimen ilmoittama nelinumeroinen pin-koodi. Sillä varmistetaan, että kytkentä osuu oikeaan laitteeseen.
Näppäimistön paritus iPhoneen |
Käytössä on muutamia rajoituksia. Ihan muutamaa sanaa varten paritusta ei kannata lähteä tekemään. Kun näppäimistö on aktiivinen, puhelimen oma softanäppis ei tule näkyviin, mikä voi joissain tilanteissa olla ongelma.
Käyttö onnistuu yhtä hyvin Android-puhelimen kanssa.
Ja jos näppäimistöä kaipaa vain Whatsapp-ohjelmassa, on helpompi käyttää ohjelman Web-versiota yhdistämällä tili selaimeen. Se on helppo tehdä, web-versio neuvoo tarvittavan valikkoasetuksen. Sen jälkeen Whatsappia voi käyttää iPadistä tai tietokoneen selaimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti