lauantai 13. helmikuuta 2021

Rodulf IKEA sähköpöytä

Etätyön ja kotitoimistojen myötä säädettävistä sähköpöydistä on tullut suosittuja. IKEA myy 199 eurolla manuaalisesti kammella nostettavaa mallia, mutta kun laittaa 100 euroa lisää, saa jo aidosti sähköisen version.

Satanen kannattaa maksaa, sillä painonapeista nouseva ja laskeva pöytä on mainio laite. Ainoa ongelma on saatavuudessa. Rodulf-pöytiä löytyi vain Raision IKEAsta, mutta puhelinmyynti neuvoi mainion kikan: 229 euron jalat voi ostaa Espoosta ja 70 euron pöytälevyn Vantaalta. Kävin hakemassa ne ja runsaan tunnin kokoamisen jälkeen pöytä oli valmis. 

Sähköpöytä videoneuvottelujen alustana.

Pöytälevyn mitat ovat 140x80 senttiä, mikä on juuri sopiva koko tavallista toimistotyötä tai esimerkiksi videoneuvotteluja varten. Videokäytössä säädettävyys on suuri etu, koska kameran ja näytön voi nostaa sopivalle korkeudelle. Jatkossa kiinnitän vielä valot pöytälevyyn, jolloin nekin nousevat ja laskevat muun laitteiston mukana.

Pitkiin neuvotteluihin on mukava osallistua tuolissa istuen, mutta omia esityksiä varten seisoma-asento on parempi. 

Laitteisto toiselta puolelta nähtynä.

Pöytä on yhtä kaaosta, mutta sille on syynsä: kokeilen erilaisia laitteita ja yhdistelmiä, joten kaapeleita ei kannata kiinnittää pysyvämmin. Esittelen laitteistoa ja niistä tekemiäni havaintoja myöhemmissä kirjoituksissa.

Ruuvasin pöydän alapintaan pitkän rivistön sähköpistokkeita. Oli pistokkeet sijoitettu miten tahansa, erilaiset muuntajat tulevat toistensa tielle ja osa rasioista jää käyttämättä. Olisi parempi hankkia kaksi lyhempää jatkojohtoa, jossa molemmissa pistokkeet tulisivat eri suuntiin.

Rodulf vaikuttaa kaikin puolin tukevalta. Jalat ovat mekanismia ja moottori jaksaa nostaa pöytälevyn kaikkine koneineen. 

Pöydän mekanismi vaikuttaa tukevalta.

Nostopainikkeet voi ruuvata joko oikealle tai vasemmalle. Kannattaa kuitenkin huomata, että oikeakätisen tulee ruuvata ne kokoamisvaiheessa vasemmalle, sillä pöydän pystyyn kääntäminen saattaa yllättää.

Toinen yllätys on siinä, että pultteja on kahta pituutta, ja niitä pidempiä tarvitaan vasta lopuksi. Jos ei ole tarkkana, ne tulee käytettyä jo edeltävässä vaiheessa.

Pöydässä on vain yksi ongelma: jos sen päällä on kamera, näppäimistön naputtelu tai muu käyttö saavat pöydän hieman värähtämään, mikä näkyy heti videokuvan heilahtamisena. Muussa työskentelyssä ilmiö ei haittaa.

Ja pöydän nimi on todellakin Rodulf, ei Rudolf tai Rodulfo. IKEAn tuotenimet ovat ihan oma taiteenlajinsa.

5 kommenttia:

 1. Vakaus ja tukevuus ovat yleensä ne mistä halvan ja kalliin työpöydän ensimmäisenä erottaa.

  VastaaPoista
 2. Rakenne tuntuu yllättävän tukevalta IKEA-malliksi, mutta kahden jalan varassa tärinöitä on mahdotonta eliminoida kokonaan. Pitäisi olla neljä nousevaa jalkaa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisen näköinen tuo kahdessa ensimmäisessä kuvassa näkyvä kameran musta huppu - mikä se on?

  VastaaPoista
 4. Moikka, Olen lukenut useita arvosteluja tästä pöydästä, enkä vieläkään osaa päättää, että kannattaisko mun ostaa tämä.. Suositteletko tätä opiskelijalle, joka kirjoittaa muistiinpanoja paljon käsin? Muutama sanoo, että pöytä ei ole niin tukeva ja se heilahtelee.. Onko tullut vastaan mitään ongelmia vuoden käytön jälkeen? Itseltäni löytyy myös Ikean lahjakortti joten saisin tämän hintaan 250€, joka sopii omaan budjettiin, sillä on kyse 140 x 80 cm mitoista.

  VastaaPoista