sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

AirDroid hallitsee puhelinta selaimen kautta

Ilmainen AirDroid-ohjelma on näppärä tapa hallita Android-älypuhelinta tai tabletia pc:n kautta. Tiedostojen kopiointi ja erityisesti tekstiviestien lähetys on paljon helpompaa pc:n hiirellä, näppäimistöllä ja isolla näytöllä kuin suoraan mobiililaitteesta.

Ohjelman käyttö on kiitettävän yksinkertaista. Kun AirDroid on käynnistetty, se toimii www-palvelimena (web-palvelin puhelimessa, hah!) ja kertoo pc:n selaimeen kirjoitettavan osoitteen. Sen jälkeen vain kuittaukset molemmista laitteista ja homma toimii:

Nexus 7 -tablet etähallinnassa Airdroidin avulla.
Selain muodostaa melkeinpä windowsmaisen työpöydän mobiililaitteen sisältöön. Esimerkiksi musiikki- ja videotiedostojen siirto pc:ltä tabletiin käy helposti ohjelman avulla, sillä usb-liitäntää ei tarvita ja laitteet voivat olla vaikka eri huoneissa.

Ainoa rajoitus on tarvittava wlan-yhteys, joten ohjelma toimii parhaiten kotona tai työpaikalla.

Vielä kun vastaava ohjelma löytyisi iPhonelle ja Nokian Lumioillekin!

9 kommenttia:

 1. Mikään ei kai estä tekemästä ad-hoc-WLAN-verkkoa läppärin ja puhelimen väliin. Ei sitä tukiasemaa välttämättä tarvitse.

  VastaaPoista
 2. iPhone ei tue ad-hoc-verkkoja eikä Androidikaan ennen tukenut, olisiko tilanne nyt muuttunut?

  VastaaPoista
 3. Juhannusmökillä joku teki puhelimestaan WLAN/3G-reitittimen, ja tuloksena oli siis ad-hoc-WLAN. Kyllä siihen pääsi ainakin vaimon Samsung-Androidluurilla kiinni.

  VastaaPoista
 4. Tekemällä oman tukiaseman toki. Ad-hoc-verkko tarkoittaa kahden laitteen välistä yhteyttä ilman tukiasemaa.

  VastaaPoista
 5. Niin, siis vaikka ko. laite toimikin mukamas "tukiasemana", se oli silti WLAN-osuuden puolesta vain ad-hoc-laite. Ei mikään estä ad-hoc-WLAN-laitetta olemasta myös reititin.

  Tosin, nyt selvisi että vaimo on asentanut luuriinsa Cyanogenin eli kyse ei ole vanilla-Androidista. Ilmeisesti luurissa on tämä pulikka: http://www.thinktube.com/android-tech/46-android-wifi-ibss

  VastaaPoista
 6. Testi, Operalla enkä Firefoxilla saanut viestiä lävitse. Tämä on Chromium selaimella tehty yritys. Nyt tulee Captcha eli taitaa onnistua :) OS: Ubuntu 12.4.

  VastaaPoista
 7. Yritin keksiä tilanteita, missä tätä tarvitaan. Ei tullut yhtään mieleen. Itunesin automatisoitu median hallinta ja muut tiedostot pilvessä on vaan niin paljon helpompaa kuin tiedostojen manuaalinen järjestely ja siirtely puhelimeen.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia Petteri vinkistä, meni samantien kokeiluun.

  VastaaPoista