lauantai 13. heinäkuuta 2013

PC:n näppäimistö älypuhelimen käyttöön

Olisipa näppärää, jos älypuhelimen tekstiviestin voisi kirjoittaa vieressä olevan pc:n tai läppärin näppäimistöltä. Oikeaoppinen tapa on tietenkin hankkia erillinen Bluetooth-näppäimistö ja parittaa se älypuhelimen tai tabletin kanssa, mutta harva jaksaa kuljettaa mukana ylimääräistä näppäimistöä satunnaisen tekstailun vuoksi. Miksei läppärin oma näppäimistö kelpaa?

Pikaisen etsimisen jälkeen Androidille löytyi Remote Keyboard -ohjelma, joka tekee juuri tämän. PC ja puhelin yhdistetään wlan-verkolla, mikä rajoittaa ohjelman käyttökelpoisuutta. Bluetooth olisi parempi, vaikka sitä harvemmin pöytäkoneessa onkaan.

Ilmainen ohjelma asennetaan älypuhelimeen, missä se näkyy uutena syöttötapana:

Uusi syöttötapa: Remote Keyboard.
Ohjelman toimintaa säädellään monin asetuksin:

Monet asetukset liittyvät lähinnä verkkotoimintoihin.
PC:lle tarvitaan pieni palvelinohjelma, joka vastaanottaa merkit ja välittää ne puhelimeen. Ohjelma sallii 30 käyttökertaa, sen jälkeen tarvitaan 3 Australian dollarin hintainen rekisteröinti. Palvelin tunnistaa, minkälaista tekstiä puhelin pyytää (esim. yksittäinen syöttökenttä tai kokonainen teksti-ikkuna) ja näyttää siihen sopivan ikkunan PC:llä:

Tekstiviestin kirjoittamista PC:llä (tyyppi "Multi-line Text"):
PC:llä kirjoitettu teksti näkyy välittömästi puhelimessa:

Tekstiviestin kirjoittaminen Androidista nähtynä.
Remote Keyboard hoitaa asiansa, mutta on hieman kömpelö. Syöttötapaa pitää vaihtaa näytön yläreunan palkista ja tekstin syöttäminen ikkunan kautta on hankalaa. Miksei puhelin voisi lukea suoraan PC:n näppäimistöä ja vieläpä Bluetoothin yli?

iPhonelle vastaava ohjelma on Type2Phone, mutta se tukee vain Macintosh-koneita. Sama rajoitus on iKeyboardRemote  ja 1Keyboard -ohjelmissa. Vinkkejä paremmista ohjelmista otetaan vastaan.

6 kommenttia:

 1. AirDroid? http://www.airdroid.com/

  VastaaPoista
 2. MightyText mahdollistaa Android-puhelimesta tekstiviestien lukemisen ja lähettämisen myös Android-tabletilla sekä nettiselaimella PC:n kanssa.

  Eli ei tarvitse edes kaivaa sitä puhelinta taskusta / latauksesta / jostain vaan voi saapuneeseen tekstariin vastata pöytäkoneeltaan.

  VastaaPoista
 3. Toimiskos www.piceahub.com? Pitäisi toimia ainakn Usb-piuhalla, ehkä myös Bluetoothilla

  VastaaPoista
 4. AirDroid on mainio ohjelma puhelimen/tabletin ominaisuuksien hallintaan ja tekstiviestien lähettämiseen. Mutta sekin vaatii wlan-yhteyden.

  Androidin hyvä puoli on, että lähes kaikki mahdolliset apuohjelmat ovat saatavissa.

  VastaaPoista
 5. Jännä vaihtoehto on tehdä viritys, jolla pc leikkii olevansa bluetooth näppäimistö/hiiri. Itse muistaakseni hidclient nimisen pikkutyökalun pohjalta tein tuollaisen muunnelman. Valmista ratkaisua, joka toimisi loppukäyttäjän kannalta helposti en tehnyt enkä löytänyt, mutta sain tuon niin pitkälle toimimaan, että omaan käyttöön se oli toimiva. Käytin sitä enemmänkin toisen pc:n etäkäyttöön kuin androiditabletin ohjaamiseen.

  VastaaPoista
 6. Tässä yksi ratkaisu joka osaa useamman laitteen. Mac, IPad, IPhone ja AppleTV
  http://www.amazon.co.uk/Logitech-Bluetooth-Switch-Keyboard-iPhone/dp/B00B73BZJO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1373791363&sr=8-1&keywords=logitec+easy+switch#productDetails

  Tässä tarkempi juttu tuosta näppäimistöstä http://www.macworld.com/article/2033714/review-logitechs-easy-switch-keyboard-pairs-with-everything.html

  Tosin näin jossain artikkelin jossa yksinkertaisesti neuvottiin virittämään Macin langaton näppäimistö ja se matkalle mukaan.

  Omenamaailman vain on niin paljon helpompi tälläisellä tavalliselle ihmiselle joka haluaa keskittyä hyödyntämään tekniikka, eikä jatkuvasti virittämään.

  Jos joku haluaa tehdä bisnestä voisi tehdä samat viritykset Andoidiin ja Windowsiin. Jollain sopivalla apsilla voisi kääriä sievoiset summat.

  VastaaPoista