perjantai 19. joulukuuta 2014

Asus Memopad 7 ja 8

Android-tabletien ostajia hemmotellaan yhä hienommilla ja halvemmilla laitteilla. Ainoa vaikeus on valita pukinkonttiin sopiva tästä runsauden paljoudesta.

Kokeilin Asus Memopad 7 ja 8 -laitteita, jotka ovat nimensä mukaisesti 7- ja 8-tuumaisia malleja. Paras koko riippuu käyttäjästä, itse koin 8-tuumaisen turhankin suurena matkakäyttöön. Lisäksi isoveljen pinta on liukas käsitellä ja sormenjäljet näkyvät siinä turhan helposti. Pikkuveljen pinta on karheampi, jolloin se pysyy paremmin hyppysissä.

Asus Memopad 7 ja 8.
Molemmat ovat hyvin viimeisteltyjä ja laadukkaan oloisia. Näytön tarkkuus on 1920x1200 pikseliä ja toisin kuin halvimmissa tableteissa, IPS-näytön kuvanlaatu on erinomainen. Kamerat ovat tabletille tyypilliseen tapaan vaatimattomia; etukamerassa on tavallinen HD-tarkkuus ja takakamerassa 5 megapikseliä, joka 16:9 tilassa putoaa neljään (2560x1440). Yllättäen pienemmän tabletin kameran valovoima on hieman parempi (2,4 vs. 2,6).

Kiiltävä pinta on liukas käsitellä ja sormenjäljet näkyvät helposti.
Akussa riittää virtaa koko päivän töihin. Tunnin HD-videon katselu söi akusta vähän yli 20 prosenttia. Isompi malli painaa 296 ja pienempi 279 grammaa. Prosessoreina molemmissa on Intelin neliytiminen malli 1,8 GHz kellotaajuudella. Molemmissa on tietenkin wlan, Bluetooth, gps ja Glonass. 8-tuumaisessa wlan on uusinta ac-versiota, jonka 150 megabitin maksiminopeudesta tuskin tablet-käytössä pääsee hyötymään.

Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet.
Käyttöjärjestelmäversio on Android 4.4. Työmuistia on kaksi gigatavua ja tallennustilaa 16 gigatavua, josta 10 jää vapaaksi.

8-tuuman laitteen aloitusnäyttö.
Asus on lisännyt mukaan omia apuohjelmiaan, joiden hyödyllisyydestä voi olla monta mieltä. Pitäisikö taas perustaa yksi tunnus lisää, jotta saisi kirjautua Asus-tilille? Myös Androidille tyypilliset käännösvirheet ja omituiset lyhennykset pistävät ikävästi silmään.

Käännöskukkasia.
Joitakin sovelluksia voi ajaa kahtia jaetulla näytöllä. Sähköposti ja selain sekä selain ja sanakirja ovat "pariutettuja" valmiiksi niin, että ne käynnistyvät yhdessä.

Pariutetut ohjelmat käynnistyvät yhdessä ja jakavat näytön.
7-tuumainen malli on saatavilla 4G/LTE-tuella (299 euroa) tai ilman sitä (229 euroa). Isomman 8-tuumaisen hinta on 349 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti