Surgen hallintaohjelma tukee iOS- ja Android-laitteita. Ohjelma on sama kuin ennenkin ja toimii mainiosti. Unen kesto, askeleet ja noustujen kerrosten määrä lasketaan tarkasti.
Fitbitin räätälöitävä sovellus on erinomaisen havainnollinen. |
Surgen helppokäyttöisyys jättää toivomisen varaa. Onko laitteessa tosiaan vain 12 tunnin kello, vai mihin 12/24-asetus on piilotettu? Ilmeisesti kellonaika näkyy näytöllä koko ajan, eikä näyttöä voi aiempien mallien tavoin pimentää -- tämä syö turhaan akkua, joka vaatii uutta latausta 2-3 vuorokauden välein. Ahkera GPS-käyttö lyhentää aikaa entisestään. Monen tunnin lenkit vaativat latauksen melkein joka päivä (tai yö, jos ei välitä seurata nukkumisen määrää).
Niin, GPS. Juuri se tekee Surgesta kiinnostavan, sillä paikkatieto tallentaa kuljetun reitin ja mahdollistaa keskinopeuksien ym. laskennan. Samalla tallentuu syke, joten mittaustuloksia on helppo tarkastella kartan ja vauhdin perusteella.
Kun liikuntasuoritus aloitetaan, paikannus pitää muistaa kytkeä päälle ja vastaavasti lopettaa lenkin jälkeen. GPS:ltä kuluu hetki sijainnin löytämiseen. Liikunnan aikana iso näyttö pääsee oikeuksiinsa, sillä matka, kokonaisaika ja kilometrivauhti ovat koko ajan näkyvissä.
Surge on selvästi edeltävää HR-mallia isompi. |
Suorituksen jälkeiset tilastotiedot. |
LCD-näyttö tuo mieleen vanhat rannekellot. Lukemat erottuvat hyvin auringonvalossa, mutta jo sisällä tai talvipäivänä ulkona numeroista on vaikea saada selvää. Akkukäytön kustannuksella voi käyttää taustavaloa, mutta sekin on kovin himmeä.
Kellotaulussa on neljä eri vaihtoehtoa ajan näyttämiseksi. |
Surgea varten hallintaohjelma näyttää myös reitin. |
Lenkin jälkeen nähdään mm. vauhti ja syke graafisesti. |
Surgella voi ohjata älypuhelimen musiikkitoistoa, mutta ohjaus on hyvin yksinkertainen: vain pause ja hyppäys seuraavaan, joista jälkimmäinen ei toiminut LG G3-puhelimen kanssa.
Kaikissa kolmessa uudessa Fitbit-laitteessa on hieman toisistaan poikkeava usb-latausjohto. Se ei haittaa yhden laitteen omistajaa, mutta jos perheessä on niitä usempia tai käyttäjä päivittää omansa, liittimen erilaisuus ärsyttää.
Loppujen lopuksi GPS:stä on vain rajallisesti hyötyä. Mikäli älypuhelin on mukana taskussa, se tallentaa reitin vähintään yhtä hyvin. Korkeahko hinta, suuri koko ja käyttöliittymän lievä kömpelyys painavat vaa'an helposti yksinkertaisemman HR-mallin puoleen.
Syketietojen tallennus ja analysointi on hyödyllistä, mutta niiden osalta ratkaisevaa on mittauksen tarkkuus. Ranteesta valokennolla tapahtuva mittaaminen ei välttämättä ole kovin tarkkaa, mutta tätä ei ollut mahdollista varmistaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti