sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Withings WS50 -kehoanalyysivaaka wlan-yhteydellä

Withingsin valikoimasta löytyy kiinnostavia älylaitteita, kuten wlan-yhteydellä toimiva kehoanalyysivaaka WS-50. Laitteen hinta Suomessa on noin 160 euroa (esim. Verkkokauppa.com).

Punnituksen jälkeen vaaka mittaa kehon rasvaprosentin (yleensä 10-25 prosenttia), sykkeen sekä lämpötilan ja CO2-arvon. Jälkimmäiset lukemat ovat kiinnostavia, mikäli vaaka on tavalliseen tapaan makuuhuoneessa. Liian korkea lämpötila tai vähähappinen ilma heikentävät unen laatua.

Mittaukset tallentuvat valmistajan omaan pilveen, josta niitä voi tarkastella selaimella tai älypuhelinsovelluksella. Kaikki perheenjäsenet voivat käyttää laitetta, sillä vaaka pyrkii tunnistamaan mitattavan henkilön. Jos painoerot ovat liian pienet, oikea nimi valitaan jalkaa nostamalla.

Vaa'an logiikka ei tunnu kovin kehittyneeltä, sillä vakiona pysyvästä kahden kilon erosta huolimatta vaaka halusi aina tietää, kummasta henkilöstä on kyse. Painoeron pitää melko suuri, jotta tunnistus tapahtuu automaattisesti. Väärät mittaukset voi korjata web-sivulla siirtämällä tiedot oikean henkilön kohdalle.

Mittausten jälkeen vaaka näyttää vielä karkean sääennusteen. Lämpötila- ja pilviennuste auttavat pukeutumaan oikein edessä olevaa päivää varten. Vaaka tunnistaa sijaintinsa ip-osoitteen perusteella, joten tieto ei välttämättä ole kovin tarkka, mutta ainakin omassa käytössä tieto oli riittävän oikea ollakseen hyödyllistä.

Mittausdatasta on helppo piirtää erilaisia graafeja ja luvut voi ladata myös tiedostona omiin sovelluksiin. Laihduttaminen ilman seurantaa on hyödytöntä, joten säännöllinen mittaus ja tulosten havainnollinen esittäminen auttavat painon pudottamisessa.

Painon pudottaminen vaatii jatkuvia mittauksia. Web-sivu kertoo kaiken oleellisen.
Sykemittauksen hyöty on kyseenalainen, ellei sitten nouse suoraan sängystä vaakaan joka aamu. Portaiden nousu tai suihkussa käynti ennen mittausta vaikuttaa tulokseen niin paljon, ettei trendiä pysty piirtämään.

Withingsin vaaka on ihan OK laite. Käyttöönotto onnistuu älypuhelimen Bluetooth-yhteyden avulla, varsinaiset mittaustulokset siirtyvät pilveen kodin wlan-verkon kautta.

Mobiilisovelluksen painonkehitys-näyttö.
Miinusta tulee vain yksivärisestä lcd-näytöstä, jonka isot palkkinumerot näyttävät olevan peräisin 1980-luvun kotitietokoneista. Vaikkei näyttö olekaan värillinen, numeroiden fontti ja grafiikka voisivat olla kehittyneempiä.

Tavaratalon hyllystä saa wlan-perusvaa'an halvemmallakin, mutta jos lisämittaukset ja mobiilisovellus kiinnostavat, Withings on hyvä valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti