keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Samsung Level On -kuulokkeet

Langattomia, taustamelua poistavia Bluetooth-kuulokkeita tulvii markkinoille melkein joka valmistajalta. Samsungin malli on nimeltään Level On, ja kyseessä on jo aiemmin samalla nimellä myydyn kuulokemallin langaton versio.

Samsung Level On
Kuulokekupit peittävät korvan kokonaan, mikä ainakin näin alkusyksyn viileydessä on tervetullutta. Ulkoilu kuulokkeet päässä tuntuu mukavalta, kun korvat ovat lämpimässä. Silti kuulokkeet ovat selvästi kevyemmät kuin aiemmin kokeilemani Plantronicsin malli.

Paritus kävi helposti, kuten nykylaitteilla yleensäkin. Bluetooth-yhteensopivuus on kehittynyt takavuosista huimasti.

Oikeanpuoleisen kupin pintaan on lisätty kosketusohjaus. Ääni voimistuu, kun sormea vedetään alhaalta ylös ja hiljenee vastakkaisella liikkeellä. Vaakasuuntainen veto hyppää edelliseen tai seuraavaan. Kaksoisnapautus kytkee toiston pauselle. Säädössä on pieni viive, mikä vaikeuttaa varsinkin äänenvoimakkuuden tarkkaa asettamista.

Kupin pinta toimii kosketusohjaimena.
Virta- ja melunvaimennuskytkimet löytyvät oikean kuulokekupin takareunasta, jolloin ne osuvat hyvin peukalon ulottuville. Liekö korealaisten logiikka erilaista, mutta tuntuisi luontevammalta sijoittaa virtakytkin alemmaksi ja melunvaimennus (ANC) sen yläpuolelle. Nyt järjestys on päinvastainen. Vielä erikoisempaa on, että kytkimet näkyvät punaisina kun toiminto (tai virta) ei ole päällä.

Punainen väri kertoo, että toiminto EI ole käytössä.
Automaattista virrankatkaisua ei ole, joten pöydälle unohdettuna akku tyhjenee, ellei muista katkaista virtaa kytkimestä.

Äänijohdon kytkentäpaikka.
Lentokoneessa tai perinteisissä stereoissa Bluetoothia ei ehkä voi käyttää, joten kuulokkeissa on liitäntä myös perinteiselle miniplugille ja äänijohdolle.

Vasemmassa kupissa on pieni reikä mikrofonille, joten myös puhelut onnistuvat. Musiikki jää kuulumaan hiljaa taustalle puhelun ajaksi. Muut testaamani mallit pysäyttävät toiston puhelun ajaksi kokonaan. Erikoisuutena on mahdollisuus jakaa musiikki myös kaverin Level On -kuulokkeisiin (Sound with Me -toiminto).

Melunvaimennus on kiitettävän tehokasta. Junamatkan jyrinä vaimeni lähes tyystin, joskin lopputulos riippuu junasta. Vaimennus ei haittaa musiikin kuuntelua.

Kuljetusta varten sangat voi taittaa vastakkain, mutta kuppeja ei voi kääntää 90 astetta kuten joissakin kilpailijoissa. Tämän vuoksi Level On vie laukussa enemmän tilaa leveyssuunnassa.

Kuljetusasento.
Hallintaohjelma toimii älypuhelimissa. Sillä voi säätää automaattisen virrankatkaisun odotusaikaa sekä kuulokkeiden omaa ekvalisaattoria.

Kuulokkeiden ominaisuuksien hallintaohjelma.
Ihmetyttää kuitenkin, miksi hallintaohjelma vaatii pääsyn kalenteriin ja yhteystietoihin. Niillä ei pitäisi olla mitään tekemistä kuuntelun kanssa.

Mihin kalenteria ja yhteystietoja tarvitaan?
Ottaen huomioon, että langattomia kuulokkeita käytetään usein ulkona ja matkalla, äänenlaatu on täysin riittävä, vaikka diskanttialue jääkin hennoksi. Kotona tapahtuvaan hifistelyyn kannattaa hankkia pelkästään musiikille tarkoitetut mallit.

Kuulokkeiden hinta on ominaisuuksiin nähden kohtuulliset noin 170 euroa.

3 kommenttia:

 1. "Automaattista virrankatkaisua ei ole, joten pöydälle unohdettuna akku tyhjenee, ellei muista katkaista virtaa kytkimestä."

  VS

  " Sillä voi säätää automaattisen virrankatkaisun odotusaikaa sekä kuulokkeiden omaa ekvalisaattoria."

  Onko vai eikö ole?

  VastaaPoista
 2. Tarjoaako tuo mitään ratkaisua BT-kuulokkeiden perusongelmaan, eli kömpelöön äänilähteen vaihtoon?

  Jännä, että mikään valmistaja ei tietääkseni ole kehitellyt mitään ratkaisua, jolla voisi nopeasti hyppiä vaikkapa puhelimen, tabletin ja tietokoneen välillä.

  BT-näppisavalmistajat tarjoavat jo ratkaisuja, joissa laite vaihtuu nopeasti nappia painamalla, mutta kuulokkeet/kajarit muodostavat yhteyksiä vähän miten sattuu kun useita laitteita on saatavilla.

  VastaaPoista
 3. Level Onessa ei ole samanlaista automaattista katkaisua kuin kilpailevassa Plantronicsissa: toisto taukoaa kun kuulokkeet otetaan pois korvilta ja jatkuu, kun ne laitetaan takaisin.

  Hallintaohjelman avulla Level Oneen saa sammutusajastimen, mutta aika pitää asettaa joka kerta uudelleen älypuhelimesta. Listan lyhin vakioarvo on 15 minuuttia, mutta vapaa valinta sallii melkein minkä ajan tahansa. Jäi epäselväksi, onko sammutusajan unohdus tarkoituksellista vai onko se bugi -- olisi loogisempaa, että aika säilyisi.

  VastaaPoista