perjantai 12. huhtikuuta 2019

Automaattinen taustanpoisto

Netissä tuli vastaan hauska itävaltalainen palvelu, joka poistaa kuvasta taustan. Syväys tapahtuu täysin automaattisesti. Joskus tulee huteja, mutta usein palvelu toimii ihan oikein. Palvelun nimi on helppo muistaa: www.remove.bg. Bulgarian maatunnus on sopivasti myös lyhenne taustasta (background).

Haluttu kuva ladataan palveluun joko tiedostosiirtona, url-osoitteen perusteella suoraan nettisivulta tai vetämällä kuvatiedosto hiirellä kansiosta selaimen ikkunaan. Esimerkiksi kuvan etana irtoaa taustasta mukavasti:
Taustasta irrotettu etana.
Lopputuloksena on ladattava png-tiedosto, jossa tausta on korvattu läpinäkyvyydellä. Etanan sarvet ovat tosin kärsineet ja vain yksi kolmesta tuntosarvesta näkyy oikein.

Käyttöehtojen mukaan palvelua saa hyödyntää vain ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Vaikka ehdoissa ei sitä sanotakaan, tärkeitä tai luottamuksellisia kuvia ei kannata lähettää -- ne voivat vuotaa palvelusta muuhunkin käyttöön. Ehdoissa ei kuitenkaan sitouduta luovuttamaan tekijänoikeuksia, joten ainakin paperilla ehdot vaikuttavat vaarattomilta.

Lisäys 7.5.2019: Toimii nyt myös Photoshopin laajennuksena (mutta maksullisena).

2 kommenttia:

  1. Miten sait toimimaan etanalla. Pitäisi toimia vain henkilö- ja tuotekuvilla.

    VastaaPoista
  2. "...it only works if there is at least one person in the image or if the image is a typical product photo"

    Ei kannata uskoa kaikkea lukemaansa. Ehkä se näkee etanan tuotteena?

    VastaaPoista