perjantai 9. elokuuta 2019

Huawei-testikuvien hinta: 315 euroa

Edellisessä kirjoituksessa vertasin Huawei-puhelimen kuvia järjestelmäkameraan. Kuvaaminen päättyi ennenaikaisesti, kun puhelin lipsahti istuessa shortsien taskusta kivisille portaille. Pudotus oli pieni, mutta riitti rikkomaan puhelimen lasin. Aluksi näytössä oli vain ylimääräinen raita, mutta jo hetken päästä se välkkyi kauttaaltaan ja illalla puhelin oli käyttökelvoton.

Huawei 30 Pro on hieno, mutta erityisen liukas käsissä. Sille on pakko hankkia suojakotelo, mutta tälle mallille niiden valikoima on pieni.

Fonum ("rakkaudesta pieneen meisseliin", typerin slogan ikinä) lupasi, että maanantaina huoltoon viety puhelin olisi korjattu viimeistään perjantaina, kun varaosa saapuu. Ei tullut ilmoitusta, eikä tullut varaosaakaan. Lauantaina myymälässä vain pyöriteltiin päätä ja voivoteltiin.

Se oli masentavaa, kun oli ollut koko viikon ilman toimivaa puhelinta ja odottanut soittoa kuin kuuta nousevaa.

Onneksi Huawein oma korjauspiste on aivan Helsingin rautatieasemaa vastapäätä. Lauantaina teknikko ei ollut töissä, mutta puhelin luvattiin takaisin maanantaina. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja hyvää. Asiakkaalle annettiin jopa lainapuhelin odotusajaksi, kuin autokorjaamossa ikään.

Ja totta, maanantaina iltapäivällä puhelin olikin korjattu. Illalla kuitenkin selvisi, että näyttöön upotettu sormenjälkilukija oli kadonnut, samoin siihen liittyvät asetukset valikosta.

Uusi käynti huollossa tuotti vihdoin torstaiksi toimivan puhelimen. Pudotuksen hinnaksi tuli siten 315 euroa ja 9 työpäivän ero omasta puhelimesta.

Mitä tästä opimme? Hienot älypuhelimet ovat herkkiä, joten niitä on käsiteltävä varoen. Suojakotelo ja näytönsuoja maksoivat 65 euroa lisää, mutta nyt puhelimen pitäisi kestää paremmin arkista käsittelyä.

Myös puhelinten välillä on eroja: Samsung S9:n olen pudottanut muutaman kerran ilman näkyviä vaurioita. Sitä edeltänyt S7 putosi pahasti ja näyttö säröytyi, mutta haitta oli lähinnä kosmeettinen -- tosin kyseisessä mallissa oli tyyppivika, joka ilman pudotustakin toi näyttöön paksun vaaleanpunaisen pystyraidan.

Kannattaa siis investoida ajoissa kunnon koteloon, vaikka se maksaakin 30-60 euroa.

Ja jos olosuhteet ovat rankkoja, kannattaa turvautua järjestelmäkameraan. Se ei mene rikki yhtä helposti.

2 kommenttia:

 1. Aliexpressistä voi tilata suojakuoria huomattavasti edullisemmin ja valikoima on kattava, myös Huawei P30 Pro:lle.

  Hallitukselle tuli P30 Pro keväällä ja jo ennen luurin saapumista tilasin tuolta kourallisen erilaisia kotelovaihtoehtoja valmiiksi. Samoin suoja lasiin on must-have. P30 Pro ei tosin näiltä osin eroa muista luureista, kaikki luurit on nykyään pakko suojata.

  VastaaPoista
 2. Minulla keväällä putosi Honor 8. Vaihdoin kännykästä kameraan ja panin kännykän taskusta ohi. Ohut suojakotelo oli, mutta näyttö silti meni. Ehkä saattoi takakuoren pelastaa. Useimmat liikkeet veloittivat 149 euroa, mikä tuntui kohtuuttomalta, kun uusia suunnilleen vastaavia sai parilla sataa. Kaaressa oli liike, joka korjasi 110 eurolla.

  En oikein pidä paksuista koteloista, joissa on paikat luotyokorteille ym.

  Edellisestä LG Spirit 4G:stä myös meni lasi. Silloin en edes miettinyt korjausta vaan marssin Poweriin hakemaan tämä Honorin. Tätä voi kai pitää eräänä objektiivisena mittarina tyytyväisyydelle.

  VastaaPoista