tiistai 10. joulukuuta 2019

Faradayn pussi suojaa kännykät ja avaimet

Joskus tulee tarve suojata puhelin radioaalloilta. Vanhan uutisen mukaan tähän riittää peltipurkki tai mikroaaltouuni, johon puhelin laitetaan. Ei riitä, kuten sain kokeilemalla havaita.

Varmin keino on tietenkin sammuttaa puhelin kokonaan tai ottaa akku irti, mikäli mahdollista. Jos tämä tuntuu liian hankalalta, lentotilaan asettaminen voi auttaa.

Varmaksi keinoksi osoittautui kokeilussani myös riittävän suuri määrä tiukkaan puhelimen ympäri kiedottua foliopaperia, mutta sellaista ei aina satu olemaan mukana. Ja olisi perin epäkohteliasta vaatia neuvottelukumppaneita luovuttamaan puhelimensa foliointia varten.

Valtionhallinnossa ja eduskunnassa käytetään suojattuja laatikoita, joihin puhelimet luovutetaan ennen neuvotteluhuoneeseen astumista. Hyvä keino sekin.

Amazonin verkkokaupassa huomasin Faradayn pussin, joka suojaa niin puhelimet kuin auton avaimetkin. Jälkimmäisistä on tullut uudentyyppinen riski, sillä ns. keyless entry -avaimia voi huijata luovuttamaan koodi man-in-the-middle-hyökkäyksellä.

Varas asettuu auton ja kodin väliin, ja välittää avaimen lähettämiä signaaleita autolle, joka vastaa niihin. Liikennettä tarkkailemalla avauskoodi voidaan ehkä kaapata. Varas vie auton, vaikka avain on koko ajan turvassa piironginlaatikossa.

Valtaosa Faraday-pusseista on tarkoitettu avaimia tai luottokortteja varten. Jälkimmäisissä halutaan estää tahaton lähimaksun aktivoituminen.

Itse halusin pussin älypuhelinta varten, joten valitsin Wisdom Pro isomman mallin (9,5 x 5,5 tuumaa). Yhdelle puhelimelle voisi riittää medium-koko (7,5 x 3,5 tuumaa).

Iso pussi tuli viikossa ja maksoi toimituskuluineen 29,92 euroa.

Wisdom Pro Faraday Bag
Piti tietenkin testata ja toimiihan se! Pussiin mahtuu parikin puhelinta. Puhelimet mykistyvät, kunhan huomaa asettaa ne pussiin oikein eli mustan sisäseinän taakse, harmaaseen osaan.

Faradayn pusseja käytetään myös digitaalisen todistusaineiston takavarikoissa, sillä pussi estää rikollista etätyhjentämästä puhelintaan.

1 kommentti:

  1. Halvin suojapussi on alumiininvärinen staattinen suojapussi, joka on tarkoitettu elektroniikkakomponenteille. Ne punaiset läpinäkyvät suojaoussit eivät kelpaa, mutta em. alumiininvärinen on testattu kännykällä eikä känny todellakaan toimi pussin sisällä.

    VastaaPoista