perjantai 7. joulukuuta 2012

Katteet linssinsuojuksesta

Menestyneet kameravalmistajat tekevät hyvää bisnestä kameroita myymällä, mutta arvatenkin vielä parempi bisnes on oheistarvikkeiden myynti. Miten muuten voi selittää sen, että yksinkertainen Canonin linssinsuojus maksaa Verkkokauppa.comissa 8,90 euroa? Kun ne tuppaavat katoamaan reissussa, ostin kolme kerralla. Lasku oli 26,70 euroa.

Kolme palaa muovia, hinta 26,70 euroa.
Hinta tuntuu kovalta, kun kyse on pelkästä muovinpalasesta. Vastavalosuojat ovat vielä kalliimpia, mutta niiden sisäreunassa on sentään jonkinlainen pinnoite. Linssinsuojuksen valmistaminen kiinalaisessa tehtaassa ei voi maksaa 0,20 euroa enempää.

Tosin pussin takana lukee Made in Japan, mutta mahtaako sekään selittää eroa? Onko pikemminkin niin, että katteet tehdään siellä, missä yksikköhinta on alhainen eikä ostaja sen vuoksi pohdi koko asiaa.

Vielä toinenkin Canon-ilmiö: 5Dm3:n rungosta lähtee väri.

5Dm3:n takareunasta lähtee väri ja alta paljastuu alumiininen pinta.
Olen omistanut useita Canonin runkoja, enkä ole koskaan ennen havainnut vastaavaa. Väri lähti syksyllä, kun olin kuvaamassa sadekuuron aikaan, ja kameran reuna hankaantui kävellessä takkia vastaan.

Mutta ei sen pitäisi aiheuttaa värin lähtemistä, eihän? Onko joku havainnut vastaavaa?

JK. Linssinsuojus E-77U:n yhdeksän euron hinta alkoi näyttää suorastaan edulliselta, kun vertasin sitä Rajalaan. Siellä vastaava suojus maksaa peräti 20 euroa kappale. Ja yksinkertainen takasuojus, jossa ei ole mitään liikkuvaa osaa, sekin 15 euroa. Tämä on outoa, sillä rungoissa ja objektiiveissa Rajalan hinnat ovat hyvin kilpailukykyisiä. USA:n Adoramassa ja Amazonissa E-77U:n hinta on 10,95 dollaria. Joku tosiaan ottaa katteet yksinkertaisista muovinpaloista, mutta se ei ole yksin Canon.

4 kommenttia:

 1. Yleisesti periaate on se että itse päätetuote pyritään myymään halvalla mutta lisukkeissa on kunnon katteet.
  Printterit hyvä esimerkki.

  Eiköhän tuo värinlähtö vaikuta takuuasialta.

  VastaaPoista
 2. Ainakin jokunen vuosi sitten Canon EF 70-300:n vastavalosuojia ei ollut mistään saatavilla kuukausiin vaikka itse objektiivi oli hyllytavaraa. Tuplaärsytyksen lisäksi arkistoista löytyy tuolta ajalta aika haaleita kuvia.

  VastaaPoista
 3. Jos ei halua maksaa Canonin logosta, hinta on vähintään puolet halvempi tasan samasta tuotteesta. Saa noita "nimettöminäkin".

  VastaaPoista
 4. Näinhän se on lähes missä tahansa kuluttajamyynnissä, eli lisävarusteilla se kate ja tulos tehdään. Vielä eivät sentään ole onnistuneet kameroihin "lisäämään" kennoa joka täytyisi vaihtaa 5000 kuvan välein tai jotain muuta "kuluvaa".

  VastaaPoista