keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Vanha Java käyttäjän oma vika?

Java on tietoturvan murheenkryyni. Tuoreen tutkimuksen mukaan ei ole ihmekään, sillä koneille asennetut Javat ovat luvattoman usein vanhentuneita versioita. Websensen mukaan peräti 93 prosentissa koneista on vanha Java-versio.

Ei mikään ihme, jos Javat ovat päivittämättä. Se on nimittäin luvattoman hankalaa, kuten jo viime syksynä kuvasin.

Yhdessä koneessa Java on vielä jäljellä. Nytkin se ilmoittaa uudesta päivityksestä:

Java-päivitys tarjolla.
Siispä aloitetaan asennus:

Java 7 update 25 valmiina asennettavaksi.
Mutta tuloksena on vain virheilmoitus "Failed to download required installation files", joka ei anna mitään vinkkiä siitä, miksi päivitys epäonnistui:

Failed. Jep.
Ei ole käyttäjän vika, jos koneessa on vanha Java. Vika on Oraclessa, joka ei saa tehtyä päivityksestä toimivaa.

Niinpä ainoa järkevä ratkaisu on poistaa koko Java, jotta koneen tietoturva ei vaarannu.

Java on epäonnistumisensa ansainnut.

3 kommenttia:

 1. Törmäsin samaan ongelmaan Javan kanssa.
  Java päivitys onnistui poistamalla vanhat Javat ja lataamalla uusin.

  VastaaPoista
 2. Javan kanssa ei onnistu aina edes vanhan version poistokaan vaan asennus on hirttäytynyt siten, että vain tiedostojen poisto käsin ja rekisterin siivous auttaa. Tuo tilanne voi tulla kun on tehty tietty määrä asennuksia eli versioita version perään. Onneksi tuohon tilanteeseen on olemassa hyvä apuohjelma eli JavaMSIFix.exe, jonka avulla tuo rekisterin korjaus sujuu helpommin ja turvallisemmin. Aina javan keskitetty jakelukaan organisaatiossa ei toimi kunnolla (kiitos Oracle).

  Java on (Adoben tuotteiden ohella) ison tietohallinto-organisaation isoin etähallintakiusa. Ja tietoturva-aukkoja ja uusia versioita sen kun pukkaa. Onneksi olemme saaneet talon omat java-sovelmat jo poistettua. Näyttää muuten Danskella olevan vielä java käytössä, vaikka se luvattiin poistaa kesäkuun aikana sekä käyttäjärajapinnasta että sen jälkeen palvelinpäästä.

  VastaaPoista
 3. Itsekin olen lukuisia kertoja päivitellyt koneisiin Javaa. Ja yhdelläkään kerralla Javan automaattinen päivitystyökalu ei ole toiminut. Lisäksi vanhat versiot on joka kerta pitänyt hävittää käsin. Rekisterimerkinnät ovat hävinneet esimerkiksi CCleanerilla. Onneksi on Ninite, jolla saa päiviteltyä lukuisia ohjelmia kerralla ilman erillisiä toimenpiteitä. Perusversiosta ei edes tarvitse maksaa mitään.

  http://ninite.com/

  VastaaPoista