sunnuntai 11. elokuuta 2013

Google Chrome ei toimi Surface -tableteissa

Tai no, toimii se Surface Prossa, joka on tavallinen Intel-läppäri ilman näppäimistöä, mutta niin huonosti ettei sillä tee mitään.

Tällä hetkellä Microsoftin Surface-tabletin käyttäjillä ei ole vaihtoehtoja: Internet Explorer on ainoa kosketusnäytöllä ohjattava selain -- eikä Surface RT -malliin muuta selainta olekaan.

Internet Explorer 10 on selaimena ihan OK (tai ainakin melkein), mutta itse haluaisin silti käyttää Chromea sen laajennusten ja kirjanmerkkien synkronoinnin vuoksi. Chrome ei kuitenkaan tue kosketusohjausta ja jostain syystä hiirtä emuloiva sormiohjaus on kovin epätarkkaa. Edes näytön kalibrointi ei auttanut. Oikean linkin tökkääminen www-sivulla vaatii useita yrityksiä eikä silti aina osu kohdalleen. Ilman Touch Cover näppäimistö/kosketusalustayhdistelmää Chromen saa unohtaa Surface Pro -koneissa.

Netistä löytyy ohjeita kosketusohjauksen parantamiseen, mutta ainakaan Windows 8.1:n beetassa niillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta.

Chromen asetusten mukaan selaimessa on tuki kosketusohjaukselle.
Ominaisuudet ovat oletusarvona asennossa Automaattinen, eikä niiden vaihto Käytössä -asentoon tuonut mitään parannusta.

Todennäköisesti Chrome saa kaivatun Windows 8 -kosketustuen ennen pitkää. Sitä odotellessa on pakko oppia elämään Internet Explorerin kanssa -- tai käyttää Androidin Nexus 7 -tabletia, jonka vakioselain Chrome on. 

2 kommenttia:

  1. Ei ihme ettei Sruface näytä pysyvän pinnalla. Tämä taitaa olla toinen epäonnistuminen mIcrosoftilla tableteissa. Nyt olisi jo toimiva mallikin ollut olemassa tai jopa kaksi.

    Chrome toimii myös Applen Ipadissa.
    Itse käytän paljon IPad minissä.

    VastaaPoista
  2. Acer Iconia W700 -tabletissa Chromen käyttö kävi mahdottomaksi Win 8.1 -päivityksen jälkeen. Sormikäytön kohdistus on todella pielessä. Joihinkin kohteisiin osuakseen pitäisi tökätä ruudun ulkopuolelle. Muut sormeilut toimivat ihan kohdallaan - esimerkiksi chrome-ikkunan sulkeminen ikkunan oikeasta yläkulmasta.

    VastaaPoista