perjantai 30. elokuuta 2013

Mozillan toiminta ei nyt oikein vakuuta

Piti asentaa Mozillan Thunderbird-sähköposti ja siihen Enigmail-pgp-laajennus, mutta eipä siitä tulekaan mitään. Thunderbird ilmoittaa, ettei laajennuspalvelimen varmenne kelpaa. Eikä ihme, sillä Thunderbird yrittää hakea laajennuksia osoitteesta https://fi.add-ons.mozilla.com, jonka käyttämä varmenne on kuitenkin kirjoitettu osoitteelle addons.mozilla.org.

Tämä ristiriita saa selaimen uskomaan, että sivusto on väärennetty. Chrome-selaimessa virhe näyttää punaisen varoitusikkunan:

Chrome varoittaa Mozillan väärennetystä osoitteesta.
Selaimessa varoituksen pystyy ohittamaan, mutta Thunderbirdissä ei. Niinpä pgp-laajennus jäi lataamatta.

Mitähän peruskäyttäjä mahtaa ajatella, kun lukee ensin suosituksia käyttää sähköpostissa salausta, mutta laajennuksen etsintä antaakin virheilmoituksen varmenteesta? Uh, nytkö se NSA jo ehti iskeä? Vai mitä oikein on vialla?

Avoin Mozilla-hanke ei nyt oikein vakuuta. Tämä virhe on ollut jo useita päiviä, mahdollisesti paljon kauemminkin. Eikö kukaan Suomessa ole huomannut sitä? Onko Suomessa enää Thunderbirdin käyttäjiä vai ovatko kaikki siirtyneet helpommin valvottaviin webmail-palveluihin?

Vai eikö ylläpitoa kiinnosta yksinkertaisen varmennevirheen korjaaminen?

3 kommenttia:

 1. Nuo mozilla yhteisön tuotteet nyt on ollu alusta asti jo sellasta kuraa, että on ollu pieni pakko käyttää näitä vakoilevien tahojen NSA-ohjelmistoja. Kuten outlookkia ja internet exploreria (64 bit)... Mozilla aikanaan mainosti itteään turvalliseksi selaimeksi planeetalla. Ja varmasti tätä olikin joskus surullisen kuuluisaan IE6 aikaan. Mutta nykyaikana alkaa vaikuttaa melkeimpä siltä, että turvallisin selaine on Internet Eplorer 9/10. Ja ekstraturvallisuuden saa käyttämällä vieläpä 64 bittistä versiota (flashkin tukee nykyisin 64 bittisyyttä).

  VastaaPoista
 2. Tätäkö se tarkoittaa kun sanoivat postiohjelman olevan valmis. Mitään ei enää tehdä ylläpidossa.
  Onko tarkoitus kokeilla Applen mailiin tuota salausta. Siihen muistaakseni löytyy myös mobiiliversio.

  VastaaPoista
 3. Kummallista. Itselläni asennus Add-ons Mangerilla toimi parilla klikkauksella (Install ja Restart). Missään vaiheessa ei tullut herjauksia sertifikaateista.
  Käytössäni on englanninkielinen TB 17.0.7

  VastaaPoista