maanantai 2. kesäkuuta 2014

Asus S1 -taskuprojektori

Asus S1 on pienikokoinen LED-projektori, joka sopii erityisesti pienten mobiililaitteiden kaveriksi. Laitteen ulkomitat ovat vain vähän usb-tikkua suuremmat:

Kokonsa puolesta projektori mahtuu vaikka taskuun.
Projektori toimii sisäisellä akulla noin kolme tuntia, mikä riittää elokuvan katseluun tai myyntiedustajan tuote-esittelyyn. Linssin edessä on mekaaninen luukku, jonka voi vetää lasin suojaksi kuljetuksen ajaksi.

Luukku suojaa linssiä kuljetuksen aikana.
Takaseinässä ovat liitännät hdmi-tuloa, kuulokkeita ja usb-porttia varten.

Liitännät.
Kuulokeliitännälle on vähän käyttöä, sillä laitteessa on sisäinen kaiutin. Ääntä lähtee neuvotteluhuoneeseen riittävä määrä, mutta sen laatu jää tietenkin vaatimattomaksi. Toisenlaista ääntä lähtee hurisevasta tuulettimesta. Ääni kuuluu, mutta ei häiritsevästi.

Usb-portti on vain latauskäyttöön. Olisi näppärää, jos siihen voisi pistää usb-tikulla olevan esityksen ja hoitaa koko show'n ilman muita laitteita. Nyt portin kautta voi ainoastaan ladata matkalla hyytyneen matkapuhelimen, sillä projektorin 6000 mAh:n akusta riittää jaettavaa muillekin.

Videosignaalia varten on vain hdmi-liitäntä, joten läppärin kanssa tarvitaan yleensä välikappaleita. MHL-tukea varten mukana tulee kaapeli, jonka toisessa päässä on hdmi-liitin ja toisessa micro-usb. MHL:ää tukevat Android-puhelimet näyttävät kuvan projektorin kautta. MHL ei kuitenkaan toiminut vakiokaapelilla Samsung S5 -älypuhelimen kanssa, joten tämä osa jäi kokeilematta.

Projektorin valovoima on 200 lumenia ja paneelin tarkkuus 854x480 pikseliä. Molemmat arvot ovat vaatimattomia, mutta taskuprojektorille ymmärrettäviä. Projektori skaalaa kuvaa alaspäin niin, että Surface 2:n ja Blu-ray-soittimen antamat hdmi-signaalit kelpasivat. Alhainen erotuskyky näkyy yksityiskohdissa -- kalvoilla ei kannata käyttää pieniä fontteja.

Valoteho on hankalampi määritellä. Teho riittää muutaman hengen yleisölle, kun huonetta hieman pimentää. Kirkkaassa päivänvalossa yksikin katsoja on kovilla.

Projektori heijastaa kuvan hieman yläviistoon niin, että kuvan alareuna on projektorin itsensä tasalla. Mitään keystone-korjauksia tai muita hienouksia ei ole. Pohjassa on kierre jalustaa varten. Pieni kolmijalka onkin ehdoton apuväline tämän kanssa reissaavalle myyjälle.

Asus S1 on mobiiliajan projektori. Sen ansiosta myyntimies voi matkustaa todella kevyesti: tarvitaan projektori ja älypuhelimeen tallennettu esitys. Vähän pidemmälle matkalle tarvitaan lisäksi projektorin laturi -- älypuhelimen voi ladata sen kautta, joten yksi laturi riittää. Laite sopii mainiosti myös mobiilisovellusten esittelyyn ja tabletin sekä puhelimen käyttökoulutukseen.

Hinta Suomessa on noin 330 euroa.

1 kommentti:

  1. Olisi hyvä jos laitteessa olisi hdmi-liitännän lisäksi myös komposiittiliitin. Silloin siihen saisi melkein minkä tahansa laitteen kiinni.

    VastaaPoista