tiistai 19. elokuuta 2014

Useita laitteita kerralla lataukseen, osa 1

Miten ladata helposti kaikkien perheenjäsenten tabletit, älypuhelimet ja aktiivisuusrannekkeet? Yleensä jokaisen mukana tulee oma pienikokoinen usb-laturi, jolloin pistorasiat loppuvat kesken tai työpöytä näyttää johtojen ja piuhojen viidakolta. Varsinkin lomamatkoilla lukuisat muuntajat (etenkin jos paikallinen pistorasia vaatii vielä adapterin!) ovat varsinainen riesa.

Pitäisi olla laturi, missä on useita micro-usb-liittimiä. Hätäavuksi löysin tänään Verkkokauppa.comista Samsungin kolmipäisen usb-johdon. Se tarvitsee kaverikseen muuntajan, jossa on standardikokoinen usb-lähtöliitäntä, mutta mahdollistaa kolmen laitteen lataamisen rinnakkain.

Vasemmalla standardilaturi, oikealla 3-osainen kaapeli.
Latauskaapelin haaroittaminen kolmelle laitteelle tarvitsee kaveriksi tehokkaan muuntajan (usb:n maksimianto 2 A), mutta silti kunkin yksittäisen laitteen lataaminen hidastuu. Hidastumisella ei ole suurta merkitystä, jos laitteet voi jättää yöksi lataukseen. Vaihtoehtona olisi käyttää yhtä muuntajaa ja herätä yöllä kahdesti vaihtamaan laitetta, mikä on tietenkin poissa laskuista.

Samsungin kaapeli maksoi hulppeat 29,90 euroa. Vasemmalla oleva yksittäinen laturi maksoi 9,90 euroa, joten kolme laturia olisi maksanut saman kuin pelkkä haaroitettu kaapeli -- mutta se olisi vaatinut kolme pistorasiaa. Toisaalta kaapeli vaatii vielä erillisen muuntajan.

Haaroitinkaapeli on hätäratkaisu, joskin sopii hyvin matkakäyttöön. Kotona kaipaisi mieluummin laturia, joka on suoraan mitoitettu usean laitteen lataamiseen. FB-kaverit vinkkasivat, että sellainen löytyy esimerkiksi Saksan Amazonista (Anker® 40W 5V / 8A 5-Port USB Ladegerät Ladeadapter mit PowerIQ Technologie): http://www.amazon.de/Ladeger%C3%A4t-Ladeadapter-Technologie-Smartphones-USB-ladende/dp/B00GTGS2I6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1408444920&sr=8-1&keywords=anker+40w

Pistin laitteen juuri tilaukseen, kokonaishinnaksi tuli 31,34 euroa. Kerron kokemuksista kun laite on saapunut.

Muitakin malleja löytyy, esimerkiksi Verkkokauppa.comista StarTechin 7-porttinen usb-laturi (70 euroa) sekä FujTechin 5-porttinen usb-matkalaturi (20 euroa). Näiden saatavuus näytti kuitenkin nollaa, joten mahdollisesti palaan asiaan myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. http://www.biltema.fi/fi/Toimisto---Tekniikka/Paristot-ja-Virrantuotto/Laturi/Pistorasiaan-yhdistettava-USB-laturi-84795/ ja tuohon voi laittaa vaikka mitä johtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Tämähän on näppärä laite. Neljä usb-ulostuloa, virranantokyky 2 A ja hinta vain 12,99 euroa. Seinäpistoke näyttäisi olevan vaihdettavissa, vielä jos tuohon saisi esim. UK- tai US-töpselit, tämä olisi täydellinen matkalaite.

   Poista
 2. Autoon löytyy semmoisia johonka saa kaksi USB laitetta.
  Ostin yhden pari vuotta sitten uk Amazonista ja toimii hyvin, riittävästi virtaa IPhone navigointiinkin.


  Kotona olen tyytynyt USB hubiin.
  Sandberg näyttää toimivan hyvin laturinakin.
  Kaikki eivät toimi.

  VastaaPoista