tiistai 14. lokakuuta 2014

LG:n älykello näyttää lupaavalta

LG esitteli tänään ensi kertaa Suomessa tulevia älykellojaan. Ne pohjautuvat Googlen äskettäin julkaisemaan Watch-käyttöjärjestelmään, joten ne toimivat eri Android-puhelinten kanssa.

Toinen LG:n kelloista on perinteinen nelikulmainen, mutta pyöreä malli näyttää mielenkiintoisemmalta. Taitaa olla ensi kerta, kun digilaitteessa on todellakin pyöreä näyttö (mitenkähän siitä saa ruutukaappauksia??).

LG:n älykello ja pakollinen askelmittari-sovellus.
Pyöreä ruutu mahdollistaa todella aidolta näyttävät kellosovellukset. Asiaa tuntematon luulee helposti, että kyse on perinteisestä kellosta. Tapauksesta riippuen tämä voi olla toivottu tai epätoivottu ominaisuus. Kukapa haluaisi hankkia hienon älykellon, jota muut eivät osaa kadehtia, kun eivät ymmärrä mikä se on?

Käyttöliittymää ohjataan nupilla sekä vetämällä sormella näytön poikki eri suuntiin.

Jos olet menossa lentokentälle, kannatta lähteä nyt.
Google on toteuttanut kelloon kiinnostavia ominaisuuksia, kuten puheohjauksen (ei tosin suomeksi) sekä ilmanpainemittarin. Hihna on vaihdettava.

Säätila kellossa.
Kelloja odotetaan myyntiin vielä tämän vuoden puolella hintaluokan ollessa 250-350 euroa. Lisäksi vaaditaan jokin Android-puhelin (vähintään Kit Kat -versio Androidista).

Design on aina makuasia, mutta Apple Watchin neliömäisyys näyttää vanhanaikaiselta. On kiinnostava nähdä, miten markkinat ottavat vastaan Applen kellon -- sitten kun se joskus ensi vuoden alussa tulee myyntiin. Kilpailusta suljetun Applen ja suhteellisen avoimen Googlen välillä tulee mielenkiintoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti