sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Hudway - edullinen HUD-näyttö autoon

Hudway tekee älypuhelimesta köyhän henkilön HUD-näytön. Hudway on puoliläpäisevä kalvo, joka asetetaan telineen varassa kojelaudan päälle. Kun puhelin asetetaan telineeseen, sen näyttö heijastuu sopivasti autoilijan eteen.

Kotelo ja puoliläpäisevä peili.
Pakettiin kuuluu myös jalusta, jonka voi kiinnittää pysyvästi kojelaudan päälle. Sen jälkeen teline pysyy tukevasti paikallaan ja sitä voi kääntää omaan näkökenttään sopivaksi. Itse en kiinnittänyt jalustaa, koska en ollut vakuuttunut että laite jää käyttöön.

Yksinkertainen idea, eikä maksa paljon. USA-hinta on 50 taalaa, Suomeen tilattuna eurohinta oli vähän enemmän.

Varjossa tai pimeällä kalvo toimii mainiosti:
Nopeus 49 km/h, tie kaartuu loivasti oikealle, käännös vasemmalle 1,4 km päästä.
Auringossa tai vastavalossa näyttö erottuu huonommin.

Vastavalossa näkymä on huonompi.
Tämän sivun kuvat on otettu Samsung S6-puhelimella ja kontrastia on hieman nostettu Photoshopissa, mikä saa näytön erottumaan tavallista paremmin.

Ilmoitus käännöksestä näkyy punaisella nuolella.
HUD-laitteen hyöty määräytyy softan perusteella. Google Play -kaupan Hudway-niminen ohjelma on kerrassaan kömpelö, eikä maksullinen Pro-versio ole juuri parempi. Aluksi tuntui, ettei ohjelma laske uutta reittiä lainkaan, vaan neuvoo yksikertaisesti tekemään u-käännöksen, mutta lopulta se osasi muuttaa reittiäkin.
"Tee U-käännös"
Hudwayn kanssa voi toki käyttää mitä tahansa navigointi- tai nopeusmittarisovellusta, kunhan se osaa kääntää näytön peilikuvaksi heijastusta varten. Valmistajan sivulla on muutama hauska esimerkki muista ohjelmista.

HUD-näyttö on tarpeen hävittäjissä, joissa se kertoo pilotille paljon erilaista informaatiota. Autoilijan infotulva on vähäisempää: yleensä navigaattorin puheohjeet riittävät ja ainoa seurattava asia on nopeus. Edessä olevan tien kaarteista on lopulta vain vähän hyötyä, paitsi ehkä kilpaa ajettaessa tai erittäin pahassa sumussa/vesisateessa.

Loppuarvio: ihan kiva lelu tällä hinnalla, mutta ei kovin tarpeellinen. Kaikki riippuu softasta, eikä Hudwayn oma ohjelma riitä mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti