keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Philips Hue Fair -kattolamppu

Olen innostunut Philipsin Hue-älyvaloista ja halusin sellaisen myös keittiön kattoon. Valikoimassa on useita malleja (Being, Still, Fair), mutta niiden saatavuus näytti heikolta. Verkkokauppa.com oli ainoa, jolla oli Fair-mallia suoraan hyllyssä. Se onkin joukon kallein malli, 189,90 euroa. Pakettiin kuuluu sentään seinään asennettava langaton kaukosäädin.

Hue Fair on sisältä lähes tyhjä.
Valon kirkkautta ja värilämpötilaa voi säätää älypuhelimella, mikä mahdollistaa monenlaisia sovelluksia. Väri on kuitenkin aina valkoista, eikä keittiössä punaisella mitään tekisikään.

Ensimmäinen yllätys oli paketin iso fyysinen koko. Lamppu on myös melkoisen painava, sillä kuori on metallia ja alapinta ilmeisesti lasia. Kattoasennus vaatii fyysistä voimaa. Kiinnitys tapahtuu kolmella ruuvilla, mikä voi rajoittaa asennuspaikkoja (tätäkään ei voinut etukäteen tietää).

Aiemmista Hue-valoista poiketen tämä ei löytynyt automaattisesti, vaan kuusimerkkinen koodi piti katsoa laitteen sisältä. Kannattaa tehdä ennen kattoasennusta! Ohjeessa asiasta on muistutus.

Älyvalon elektroniikka.
Varsinainen elektroniikkaosa on todella pieni. Näin halpaa on lisätä älyohjaus kodinkoneeseen. Eikä itse valokaan paljon tilaa vie: kyse on nauhasta, joka kiertää valaisimen sisäreunaa.

Valaisin katossa.
Fair on malliston tehokkain (3000 lumenia), mutta suojakuori vie osan valosta, eikä valoteho maksimiasennossakaan ole keittiökäyttöön liian voimakas. Riittävä kuitenkin.

7 kommenttia:

 1. Aikamoiselta lelulta kyllä näyttää... Vai että 190 €...

  VastaaPoista
 2. Joo, mutta siinä oli sentään kaukosäädin mukana : -)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mää sitten hankin kymmenen tämmöstä, onks mulla sitten kymmenen kaukosäädintä pöydällä? :D

   Poista
  2. Valoja ohjataan älypuhelimella. Sillä määritellään myös kaukosäätimet, jos niitä haluaa käyttää. Yhteen kaukosäätimeen voi ohjelmoida usean lampun ohjauksen, jos niin haluaa.

   Poista
 3. Hankin jokin aika sitten omaan keittiöömme Philipsin Hue Beyond Pendant -riippuvalaisimen. Myös siinä Hue-automatiikka on paketoitu siististi jokseenkin neutraaliin ja siistiin valaisimeen. Fair on tähän verrattuna jopa edullinen. Tosin tässä ostamassani on kaksi itsenäisesti ohjattavaa valonlähdettä ja myös värit molemmissa. Kaukosäädin ei kuulu varustukseen. Valon saisi värintoiston osalta olla parempi, muuten olen oikein tyytyväinen.

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa kyllä aika turhalta, Ikeasta saa kymmenellä eurolla säädettävän kattovalaisimen kolmella GU10-lampulla, sinne 400 lm kaikkiin LEDeinä - kyllä valaisee niin makuuhuoneessa kuin olohuoneessakin. Olohuoneen nurkkakeittiössä on samanhintainen Hong Kong -tavaratalon halppisplafondi, toimii.

  Ei ole Wifi, kaukosäädintä tai mitään, mutta talon seinistä muutama löytyy, saa päälle ja pois. Tuollakin rahalla ostaisin enemmin liput Tammerfesteille. Plafondi ei minun keittiössä ole tokikaan niin nätti, mutta valoa tulee ja liesi/talotuulettimen alla lisää.

  Varmasti hieno valo tekniikasta kiinnostuneelle.

  VastaaPoista
 5. Kuusimerkkistä koodia ei käsittääkseni tarvita, vaan Hue-sillan kanssa uuden lampun voi parittaa sen mukana tulevan kaukosäätimen avulla. Näin kävi oman Philips Hue -spottien kanssa, jossa yksittäiset lamput ilmestyivät kaukosäätimen parittamisen jälkeen automaattisesti.

  VastaaPoista