lauantai 21. lokakuuta 2017

Montako kertaa täppäät älypuhelintasi päivässä?

Äskettäin osui silmiini juttu, jonka mukaan ihmiset koskettavat älypuhelintaan 2617 kertaa päivässä. Luulisi näin ahkeralla lääppimisellä olevan jo kielteisiä psykologisia vaikutuksia, ja niin jutun mukaan onkin.

Montako kertaa itse täppäät tai sipaiset puhelintasi päivän aikana? Sen voi tietenkin mitata appsilla (en halua käyttää sanaa apilla). Touch Counter on hauska pieni apuohjelma, joka näyttää tiedot päiväkohtaisesti:

Päivittäiset tökkäykset.
Itsellä luku on vaatimaton (keskimäärin 974 per päivä), koska käytössä on useita puhelimia ja pääosan viestinnästä hoidan oikealla tietokoneella. Arvaan, että aktiivisella nuorella laskuri voi heilahtaa viiteen tuhanteen vuorokaudessa. Laskuri ei huomioi puhelimen omia painikkeita, kuten koti- tai takaisin-painalluksia.

Ohjelma näyttää lukeman näytön ylärivillä, mikä on jo hieman liioittelua. Ilmeisesti kehittäjä on tosiaan insinööri, sillä tiedot saa myös näyttävinä graafeina:

Päivän tökkäykset graafina.
Lukemia voi tarkastella myös sovelluskohtaisesti.

Ohjelma toimi ilmaiseksi, mutta häiritsevistä mainoksista pääsee eroon 2,19 eurolla.

Yritin nopeasti löytää vastaavan iPhonelle, mutta ei osunut silmään. Laskurisovelluksia oli paljon, mutta ne oli tarkoitettu kappalemäärien laskemiseen. Jos tiedät vastaavan, vinkkaa muillekin.

Sitten vain seuraamaan omaa riippuv... ei kun käyttöä. Liika on aina liikaa.

1 kommentti:

  1. Tuollaista sovellusta ei voi iPhonelle tietoturvasyistä tehdä. Melkoinen riski tuo onkin; sovellus joka ”kaappaa” kaiken käyttäjän inputin niin sovelluksista kuin käyttöjärjestelmästäkin itselleen.

    VastaaPoista