maanantai 31. joulukuuta 2018

Tiq - seinäkello bluetooth-yhteydellä

Silmiini osui bluetoothilla säädettävä seinäkello (ovh 59 euroa). Idea tuntui mielenkiintoiselta, joten ostin kellon.

Kello on pelkistetty ja selkeä. Ei ehkä sopisi olohuoneeseen, mutta työhuoneen seinälle se istuu mainiosti.

Tiq
Älyominaisuudesta kertoo kellotaulussa näkyvä bluetooth-logo. Ja mitä kello sitten osaa? Se pitää itsensä oikeassa ajassa synkronoimalla kellon älypuhelimen kanssa. Kesä- ja talviajan vaatima siirto tapahtuu automaattisesti. Minuuttiviisarin nopeaa pyörimistä ajan vaihtuessa on hauska seurata. Normikäytössä sekuntiviisari liikkuu pehmeästi, ei nykäyksittäin. Kello on siten äänetön.

Kello toimii 9 voltin paristolla. Käyttöönotossa pitää huomata poistaa piikki, joka toimii matkalukkona ja lukitsee viisarit paikoilleen kuljetuksen ajaksi.

Puhelimeen asennettava Bluwedr-sovellus herättää aluksi kummastusta, sillä se on tarkoitettu käytettäväksi valmistajan sääasemien kanssa. Se kuitenkin riittää synkronoimaan ajan. Tosin jonkin ajan kuluttua Samsungin hallintaohjelma valitti ohjelman vievän paljon akkua ja ehdotti sovelluksen sulkemista.

Aina ajassa oleva seinäkello on hyödyllinen keksintö. Vuosia sitten ostamani digitaalinen kello kuuntelee aikasignaalia saksalaisesta radiolähettimestä ja siirtää niin ikään itsensä oikeaan aikaan. Signaali kuuluu hyvin Espooseen asti, mutta ei välttämättä pohjoisempaan Suomeen.

Tiq-kellossa on myös mahdollisuus valita haluttu aikavyöhyke, jolloin eri maiden kellonaika saadaan näkymään rinnakkain esimerkiksi hotellin tai yrityksen vastaanoton seinälle.

Hauska laite. Jälleen yksi huoli vähemmän kesä/talviaikaan vaihtamisessa.

3 kommenttia:

 1. Hupaisaa verrata kelloja, koska toinen ottaa signaalin 1500 kilometrin etäisyydeltä ja toinen muutaman metrin päästä. Olisi luonnollista, että nämä kytkettäisiin sarjaan niin, että saksasta tullut signaali jaettaisiin useille bluetooth-laitteille. Nyt tuotekehitys pyörii kuitenkin internetin ja erityisesti älypuhelimien ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kännykän kello on riittävän tarkka normaalikäyttöön, kun se saa ajan verkosta. Radio-ohjattavat kellot on käteviä, mutta joskus signaali kortuptoituu ja kello on minuutin, kymmenen tuntia tai vaikka kymmenen päivää väärässä. Saisi olla hieman tekoälyä tuon suhteen. Tämän takia en kelpuuta radio-ohjattua herätyskelloksi. Ei ole keinoa kontrolloida mitä se yöllä tekee. Minulla oli digitaalinen seinäkello, joka harmittavasti jätätti. Löysin netistä lähes samanlaisen radio-ohjatun n. 26 eurolla.

   Poista
 2. Oikeassa ajassa oleva kello on kyllä parhautta! Kännykän vaihto uuteen tuo tietenkin eteeen appin uudelleen lataamisen ja laitteiden uudelleen parituksen, mutta ehkä se on pienempi vaiva kuin seinäkellon käsin aikaan laittaminen.

  VastaaPoista