keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Omatekoinen 3D-viritys kahdesta puhelimesta

USA:n CES-messuilla katse kiinnittyi paitsi mielenkiintoisiin uusiin tuotteisiin, myös messukävijöihin ja varsinkin heidän kameroihinsa. Yksi ainoa Canonin pokkarikamera osui silmään, järkkäreitä oli paljon varsinkin videotuotannoissa ja sitten tietenkin valtava määrä älypuhelimia.

Yksi yhdistelmä pisti silmään erityisesti: miehellä oli uusi Canon R -kamera (ei edes halpamalli RP) ja siinä 28-80 millinen vanha objektiivi, joka on kaikin puolin vaatimaton. Tiedän, koska itsekin ostin sen 1990-luvun lopussa filmikameraan, ja kokeilin käyttöä myös digikamerassa. Polttoväli on hyvinkin sopiva, mutta valovoima ja piirto nykymittapuun mukaan kehnoja. Eikä siihen ollut edes Adoben profiilitiedostoa.

Ehkä mies oli todennut, että Eos R ja 28-80 mm ovat pienikokoinen ja kevyt yhdistelmä, jossa on juuri sopiva polttovälialue, mutta silti kokonaisuus tuntui samalta kuin perävaunu Ferrarissa tai Canon 1Dx III käyttäminen selfie-kuviin.

Tämä näytti mielenkiintoiselta:
LG+LG = 3D-kamera
Kuvaaja oli yhdistänyt kaksi LG:n puhelinta ilmeisesti silmien etäisyydelle toisistaan ja otti 3D-valokuvia (tai ehkä jopa videota?). Näppärää.

Vaikka 3D on toistaiseksi hävinnyt jopa televisioista, uskon sen tekevän vielä joskus paluun. Siksi 3D-kuvia kannattaisi ottaa jo nyt, niin on sitten mitä tulevaisuudessa katsella. Kuvat omista lapsista tai elinympäristöstä voivat herätä uudella tavalla eloon 10-30 vuoden päästä, kun 3D-esitystekniikka on riittävän kehittynyttä.

Onko kukaan törmännyt tällaiseen DIY-viritykseen aiemmin? Pahvi tuntuu kömpelöltä, myykö joku oikeaa telinettä kameroiden yhdistämiseen? Tai softaa, jolla molemmat kamerat saa laukeamaan samanaikaisesti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti