keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Thinkpad-näppäimistö sinunkin koneeseen

Oletko aina kadehtinut Thinkpad-läppärien näppäimistöjä? Syytä olisi. Vuosien tuotekehityksestä huolimatta muut valmistajat eivät ole päässeet Lenovon tasolle. Pikemminkin kehitys menee päinvastaiseen suuntaan: näppäimistöt heikkenevät entisestään, kun valmistajat seuraavat Applea ja tekevät näppäimistöstä mieluummin tyylikkäitä kuin toimivia.

Mainion Thinkpad-näppäimistön voi hankkia myös erillisenä.
Sattumalta sain tietää, että Lenovon näppäimistöjä myydään myös erillisinä (tuotekoodi SK-8855). Näppäimistö sopii mainiosti kirjoittamiseen ja sen keskellä on jopa tappihiiri, jotta kättä ei tarvitse nostaa näppäimistöltä hiirelle kun haluaa siirtää kohdistinta. Kosketusalustaa siinä ei kuitenkaan ole. Näppäimistön hinta on noin 70 euroa.

Ohjaustappi ja painikkeet ovat Thinkpadin tunnusmerkkejä.
Näppäimistö kytketään usb-porttiin. Paljon kirjoittavan kannattaa pitää näppäimistöä sylissä ja asettaa läppäri pöydälle, jolloin näyttö tulee sopivaan katselukulmaan. Jos yrittää kirjoittaa läppärin omalla näppäimistöllä, ranteet taipuvat ikävälle mutkalle ja kädet rasittuvat.

Tietysti näppäimistöä voi käyttää myös pöytäkoneen kanssa, mutta silloin erillisen numeronäppäimistön puute voi olla ongelma. 

3 kommenttia:

 1. ThinkPadillä on kyllä hyvä kirjoittaa, allekirjoitan täysin. Itellä on työpöydällä HP:n näppis eikä tämäkään kyllä huono ole, mutta tuollaista olisi kyllä ihan jees päästä tyyppäämään.

  VastaaPoista
 2. Täällä on tuo Thinkpad-näppäimistö käytössä ja voin kyllä varauksetta suositella. Itselläni on ongelmana ahdas työpöytä ja erillinen hiiri vei turhan paljon tilaa. Puhumattakaan näppäimistön Thinkpad-omaisesta näppäintuntumasta...
  Mutta suosittelen siis lämpimästi!

  VastaaPoista
 3. Itselläni on malli SK-8835, joka on muuten sama, paitsi tässä on myös kosketusalusta ja numeronäppäimistö.
  -TT-

  VastaaPoista