maanantai 4. marraskuuta 2013

Henkilökohtainen ilmankostutin

Jos toimistoilma tuntuu liian kuivalta, henkilökohtainen ilmankostutin voi tuoda helpotusta ongelmaan. Törmäsin City-Marketissa Beurer -merkkiseen laitteeseen (Mini-luftbefeuchter, LB12), joka lupaa kostuttaa jopa 20 neliömetrin kokoisen huoneen. Mikä parasta, vesisäiliöksi käy tavallinen juomapullo. Valmistaja suosittelee käyttämään tislattua vettä, mutta suomalainen vesijohtovesi näyttää kelpaavan.

Valmistaja lupaa, että kostuttimen voi pakata jopa matkalle mukaan. Ihan niin pieni se ei kuitenkaan ole. Juomapullon voi hankkia paikan päätlä (mukana tulee kaksi eri kierteillä olevaa sovitinta), mutta erillinen verkkomuuntaja vaikeuttaa kuljettamista eikä matkalaukussa koskaan ole ylimääräistä tilaa.

Henkilökohtainen kostutin työssään.
Laitteen käyttö on yksinkertaista. Vasemmassa reunassa on tehonsäätö, joka toimii samalla virtakytkimenä. Kostea ilma tulee ulos vesihöyrynä laitteen oikean reunan suuttimesta. Höyry on epätarkka ilmaisu, koska ilma on kylmää. Jos laitetta pidetään työpöydällä, suihkun voi ohjata kohti itseään.

Sekä tavallinen kosteusmittari että Samsungin appsi näyttivät kosteuden todella lisääntyvän, mutta ainakin nopea vaikutusalue rajoittui vain kostean ilman välittömään läheisyyteen. Pidemmän aikaa toimiessaan laite saattaa vaikuttaa koko huoneistoon, mutta tehokas ilmastointi riittää luultavasti neutraloimaan vaikutuksen.

Henkilökohtaisena pöytäkostuttimena laite kuitenkin toimii, eikä noin 50 euron hinta ole kohtuuton.

4 kommenttia:

 1. Voisiko tällaiseen laitteeseen laittaa esim. olutta tuomaan ilmaan aromia, vai menisikö se tukkoon?

  VastaaPoista
 2. Muuten, miksi kirjoituksessa olevassa kuvassa on kursori?

  VastaaPoista
 3. Vain puhdasta vettä voi käyttää. Hiirikohdistin näkyy siksi, että kuva on otettu rawina ja siirretty ruutukuvana ruudulta blogiin. Ei mitään huippulaatua, mutta quick-and-dirty-ratkaisu, mikä riittää blogiin.

  VastaaPoista
 4. Stockmannin hulluilla päivillä on myyty vastaavaa tuotetta:
  http://www.airoswiss.net/info/ultrasonics/7146.aspx

  Ostin n. vuosi sitten tuollaisen, mutta kyllä se käsimatkatavaroissa vie vähän turhaa tilaa. Varsinkin, kun esimerkiksi Norjassa on käytössä eri kokoiset juomapullon kaulat. Tämä ei siihen mahdu. Kostutusteho lähelle on ihan hyvä, mutta jo muutaman metrin päässä lähes olematon.

  Jossain lehdessä oli pikainen tuote-esittely tällaisesta pienemmästä tuotteesta:
  http://www.satechi.net/index.php/satechi-usb-portable-humidifier

  Tehoa ei varmaankaan ole enempää, mutta koko on pienempi. Ja virta USB-laturista, joita nyt roikku mukana muutenkin.

  VastaaPoista