maanantai 4. marraskuuta 2013

Nokia Refocus kikkailee kuvan terävyydellä

Nokia mainostaa jännittävää kameratoimintoa: Refocus-sovelluksella kuvan voi tarkentaa jälkikäteen. Sivulla https://refocus.nokia.com/ on tästä demo:

Nokian oma demo Refocus-toiminnosta.
Tarkennetaanpa sittenkin taustalla oleviin taloihin.
Jälkikäteen tarkentaminen kuulostaa taikuudelta. Aiemmin se on onnistunut vain erikoisrakenteisella Lytro-kameralla. Demon nähtyään herää kysymys, onko Nokia kehittänyt mullistavan kamerauutuuden älypuhelimiinsa.

Ei sentään. Nokia Refocus on pelkkää ohjelmallista kikkailua. Kamera ottaa monta kuvaa nopeasti peräkkäin eri tarkennuksilla, joten lopullinen tarkennuskohta voidaan valita osoittamalla haluttua kohtaa kuvasta. Softa etsii kuvan, jossa juuri kyseinen kohta on kaikkein terävimmillään. Halutun kuvan voi sitten tallentaa lopulliseksi jpeg-kuvaksi.

Koska tarkentaminen perustuu vain kuvan valintaan, Refocus toimii parhaiten kuvissa, joissa ei ole liikettä. Demokuvassa huomaa aaltojen liikkuvan tarkennusta vaihdettaessa.

Refocus-ohjelma toimii kaikissa Pureview-tekniikalla varustetuissa Lumioissa. Ei Lytro, mutta hauska idea joka tapauksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti