torstai 27. elokuuta 2015

Wlan-tukiasema jokaisessa hotellihuoneessa - nyt kuuluu hyvin

Tänä vuonna olen yöpynyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa hotellihuoneessa, jossa oli oma wlan-tukiasema. Eipähän tarvitse enää istua lattialla oven edessä jotta läppäri saisi yhteyden johonkin siivouskomeroon piilotettuun tukiasemaan. Nyt kuuluu hyvin!

Tukiasema omassa huoneessa, hyvin kuuluu.
Huonekohtainen tukiasema noudattaa samaa kehitystä kuin kylpyhuone ja televisio. Aluksi niitä oli vain yksi koko hotellissa, nykyisin jokaisella vieraalla on omansa.

Jotain voisi poistaakin: miksi huoneissa on edelleen lankapuhelimet? Eihän kukaan enää soita kalliisti hotellin keskuksen kautta kotiin. Ja sen respan numeron voisi kirjoittaa vaikka oveen, niin jokainen palvelua tarvitseva voisi soittaa siihen omalla kännykällään.

Huvittavaa sinänsä, että pian edellisen kuvan ottamisen jälkeen kaupungilla osui silmiini vanhan hotelli Heraldin mainos:

Hotel Herald ja "Steel metal building"
Kaksisataa huonetta, joista jokaisessa oma kylpyhuone - ja vieläpä teräksellä vahvistettu rakennus. On kai sekin joskus ollut kilpailutekijä, etenkin maanjäristysherkällä San Franciscon alueella.

4 kommenttia:

 1. Kenties mainos (ja ehkä itse rakennuskin) omaa jonkinlaista historiallista arvoa. Viimeiseen asti viritetyssä maailmassa wanhan ajan mainokset ovat itselleni mitä miellyttävintä katsottavaa.

  VastaaPoista
 2. Tilanne on selvästi paranemassa ja varsinkin kun hotellia valitessa helposti näkee onko WLAN.
  Sinänsä mukava että ovat sitten myös hinnaltaan edullisimpa.

  VastaaPoista
 3. Wifi-lupaus hotellin web-sivulla tai varauspalvelussa ei kerro vielä mitään. Toisessa jenkkihotellissa oli useampia tukiasemia, mutta ilmeisesti vain yksi linja ulos. Verkko oli niin tukossa, ettei se aina hyväksynyt edes kirjautumista. Parhaiten verkko toimi aamuyöllä -- kannattaa olla aamuvirkku, tai selvittää netin toimivuus etukäteen muualta kuin web-sivulta.

  VastaaPoista
 4. Kyllä ja ei.

  Jos käyttää luotettavaa ketjua voi luottaa lupaukseen.
  Jos ei niin on paras tarkistaa. Asiakkaiden kommentteja katson aina vaikka Trip Advisorista tai vastaavasta. Sieltä näkee paljon muutakin tärkeätä.
  Huonoihin olen kuitenkin törmännyt harvoin jos WIFI on luvattu.
  Jossain on toiminut vain WC:ssä ja niinpä minulla on extender nykyään aina mukana.

  Ehkäpä olen onnistunut valitsemaan paremmin.

  VastaaPoista