torstai 12. marraskuuta 2015

Nörtin kahvimukissa on näyttö

Kahvista tunnettu Paulig ei tule ensimmäisenä mieleen digitalisaatiosta puhuttaessa. Olikin piristävää nähdä Slushissa Pauligin digitaalinen kahvimuki, jonka kyljessä on pieni mustavalkoinen näyttö. Muki on yhteydessä älypuhelimeen Bluetoothilla ja ohjelman kautta mukin kylkeen voi siirtää kuvia, vaikka oman valokuvan.

Oma kuva digimukin kyljessä.
Mukissa on parikin hightech-ominaisuutta. Ensinnäkin muki saa energian kahvin (tai muun lämpimän juoman) lämmöstä, joten akkua tai paristoja ei tarvita. Ja toiseksi: näyttö toimii e-kirjan tapaan, eli se kuluttaa virtaa vain kuvaa vaihtaessaan. Viimeksi lähetetty kuva jää pysyvästi näytölle.

Älymuki on Pauligin oma idea.
Pauligin edustaja kertoi idean olevan heidän omansa. Muki tulee myyntiin ensi kevään kuluessa ja sitä voi tilata Pauligin verkkokaupasta. Hinta on vielä avoin.

Hauskana yksityiskohtana mukin nimi on yksinkertaisesti... MUKI. Oiva nimi myös kansainväliseen käyttöön.

OK -- älymuki ei ole maailmaa mullistava keksintö. Pikemminkin se on hauska esimerkki digitalisaation etenemisestä ja oiva lahjaidea. Ja ehkä sille voisi keksiä hyödyllistäkin käyttöä, esimerkiksi säätiedotuksen tai näin marraskuussa ajankohtaisen varoituksen mikäli tiet ovat liukkaita. Autoilijoiden lisäksi liukkaat voivat käydä kohtalokkaiksi vanhuksille, jotka eivät osaa varoa. Täsmätieto liukkaudesta aamukahvin kyljessä herättäisi varmasti huomiota.

2 kommenttia:

  1. Vallan mainio oivallus, esimerkiksi uusavuttomalle kahvinjuojalle voisi mukin kylkeen ilmestyä teksti: "Varoitus, kahvi on kuumaa ja se voi piristää oloasi"

    VastaaPoista
  2. Teen kittaaja kaipaisi mukiinsa jotain toiminnallisiakin ominaisuuksia, kuten sisällön lämpötilaa ja ajastinta pussin uittoa varten.

    VastaaPoista