maanantai 30. marraskuuta 2015

Word Mobile ja Office 365 -rekisteröinti

Microsoftin Office-paketin Mobile-versiot voi ladata Windowsin sovelluskaupasta. Niissä on kuitenkin merkittävä rajoitus: työtiedostoja voi avata (Word, Excel, Powerpoint), mutta ei tallentaa. Ohjelmat tyrkyttävät koko ajan maksullisen Office 365-lisenssin ostamista.

Mobile-sovellukset tyrkyttävät Office 365 -lisenssin ostamista.
Sivumennen sanoen: Home-lisenssi on varsin salliva, 10 eurolla kuussa saa oikeuden käyttää Office-sovelluksia viidessä PC:ssä tai Macissä, viidessä tablet-koneessa ja viidessä älypuhelimessa samanaikaisesti. Microsoftin Surface lasketaan tässä pc-koneeksi, mikä se toki tehon ja käyttöjärjestelmän puolesta onkin. Surface on Microsoftin läppäri, ei tablet-kone. Harmi vain, että läppärin hintaan ei kuulu näppäimistöä.

Ei ole aivan ilmeistä, mistä ohjelmat lisätään jo olemassa olevaan Office 365-tilaukseen. Sitä varten pitää mennä ohjelman asetuksiin (Tiedosto | Asetukset | Tilit) ja lisätä tileihin onmicrosoft.com-loppuinen Office 365 -tili salasanoineen.

Office 365 -tili pitää lisätä erikseen
Valmiina oleva tili on koneen oma (joko paikallinen tai pilveen synkronoitu). Kun tileissä näkyvät molemmat, Officen käytössä ei enää ole rajoituksia.

Nyt onnistuu tallennuskin.
Mobile-versiot ovat ns. universal-sovelluksia, joten niiden pitäisi toimia sellaisenaan myös Windows Phone -älypuhelimissa. Isolla pc-näytöllä ne vaikuttavat pelkistetyiltä ja näkövammaisille tarkoitetuilta. Miksei yhtä hyvin asentaisi koneille aitoja Office 2016 -versioita, joissa on kaikki toiminnot, ja jotka on suunniteltu oikeaan Windows-käyttöön? Etenkin, kun molemmat menevät samasta viiden koneen PC-kiintiöstä.

Esimerkiksi siksi, että ne vievät turhan paljon tilaa. Jos tarkoitus on vain katsella työtiedostoja ja muokata toisten tekemiä töitä, Mobile-versiot ovat nopeampia ja niissä on vain tarpeelliset ominaisuudet. Lisäksi Mobile-versiot on tarkoitettu kosketuskäyttöön, joten ne toimivat sujuvasti myös ilman näppäimistöä olevassa Surfacessa.

Se vain ihmetyttää, miksei lisenssin tyrkyttämisnäytössä lue lainkaan vaihtoehtoa "Minulla on jo lisenssi, kytketään se tähän"? Nyt oikean menettelyn löytäminen vaatii turhaa pähkäilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti