perjantai 23. joulukuuta 2016

Digikuvien arkistointi SD-korteille

Digikuvia arkistoidaan yleensä usb-levyasemille, mutta jos vanhoja SD-muistikortteja jää ylimääräiseksi, lisävarmistuksia voi tehdä niille. Rajallisen kokonsa vuoksi ne sopivat lähinnä matka- tai aihekohtaisiin varmistuksiin.

Verkkokauppa.comista löytyy Gepe Card Safe Store, johon menee mukavasti 9 kappaletta SD-kortteja. DVD-kotelon kokoisena se mahtuu mukavasti kirja- tai levyhyllyyn. Kotelon hinta on 11,90 euroa.

Kotelossa on tilaa yhdeksälle SD-kortille.
Tuotteen nimessä on sana transparent, mutta kaupan kuvassa kantta koristaa valkoinen pahvi, johon voi kirjoittaa korttien sisällön arkistoinnin helpottamiseksi.

Kansipahvi helpottaa dokumentointia.
Tuotepakkauksessa pahvia ei ole, joten sopivan kokoinen paperi täytyy leikata itse.

Vanhat usb-tikut käyvät myös varmuuskopiointiin, mutta niitä on hankalampi säilyttää eikä tikkuihin mahdu kirjoittamaan mitään. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on näppärä myös noviisille, joka ei varmistuksia hallitse. Alkuperäistä korttia voi käyttää varmistuksena. Korttien hinta on nykyään niin alhainen. Tosin tällaiset kuvaajat kai nykyään käyttävät puhelinta.

    Toisaalta ihmetyttää miten tuo muovikotelo maksaa 12 euroa. Tuo merkkihän on vanhemmille kuvaajille varsin tuttu.

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea mutta melkein 12 euroa on kallista. Kiinalaisista verkkokaupoista saanee useamman kotelon samalla hinnalla.

    VastaaPoista