sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Yöllinen älypuhelimen päivitys voi estää aamun herätyksen

Älypuhelinten päivitykset voi nykyään ajastaa tapahtumaan yöaikaan, jolloin ne eivät haittaa normaalia käyttöä. Esimerkiksi Samsung ehdottaa päivitystä yöllä kello 2-5 välille. Ainoa ehto on, että puhelin on yön laturissa. Se varmistaa, ettei akku pääse loppumaan kesken firmwaren kirjoittamisen -- keskeytys voisi sotkea puhelimen käyttökelvottomaksi.

Vanhemmissa puhelimissa yöllinen päivitys saattoi estää herätyksen toiminnan, joten päätin kokeilla, onko tilanne muuttunut. Ja olihan se: sekä iPad (wifi-malli, ei SIMiä), iPhone että Samsungin älypuhelin kaikki päivittivät itsensä yöllä ja siitä huolimatta herätys soi aamulla ohjelmoituun aikaan.

Yöllinen päivitys toimii.
Valvomattomassa päivityksessä on silti aina riskinsä. Entä jos päivitys ei onnistukaan? Varmuuden vuoksi päivitys kannattaa tehdä valvovan silmän alla.

Päivitykset voivat myös olla erilaisia. Pelkkä käyttöjärjestelmän päivittäminen ei ehkä vaadi täydellistä reboottia, mutta firmwaren päivitys saattaa vaatia. Silloin puhelin saattaa jäädä kysymään PIN-koodia tai käynnistyssalasanaa.

Kannattaa siis testata etukäteen, miten oma puhelin hoitaa yöllisen päivityksen, jottei aamulla myöhästy töistä.

Minkälaisia kokemuksia itselläsi on yöllisistä päivityksistä?

1 kommentti:

  1. Ainoa varmasti toimiva herätyskello on tyhmä kello, joka ei ole yhteydessä ulkomaailmaan. Minulla on radio-ohjattava herätyskello. Ihan hyvä idea, kunnes se kerran oli 10 tuntia pielessä. Hieman tekoälyä kiitos.

    VastaaPoista