tiistai 31. elokuuta 2021

Apua - Powerpoint ei vaihda dioja!

Olen käyttänyt Powerpointia lähes 30 vuotta, alkaen aina 3.0-versiosta lähtien. Koskaan ennen ei ole tullut vastaan sellaista tilannetta kuin tänään. Käynnistän Powerpointin, avaan esityksen, aloitusdia näkyy ja yleisö odottaa jatkoa -- mutta mitään ei tapahdu.

Hiki nousee pintaan kun ymmärrän, etteivät diat vaihdu sen paremmin nuolinäppäimillä kuin hiiren painikkeillakaan. Sama aloitusdia on jäätynyt näytölle. Kaikki muu toimii normaalisti. Apua!

Myöhemmin Googlasin ongelmaa kaikessa rauhassa. Löysin vastaavia kuvauksia jo vuodelta 2013. Ehkä kyseessä on bugi tai jokin piilotettu näppäinkomento, jonka olen antanut vahingossa. Ehkä se johtui Macistä, joka toimi esityskoneena, mutta myöhemmin sama esitys ei edennyt myöskään Windows-koneessa.

Jostain käsittämättömästä syystä esitykseen oli ilmestynyt asetus, joka sai esityksen toimimaan vain itsenäisesti. 

Ikkunassa Diaesitys > Määritä diaesitys > Esitystapa luki Itsenäinen esitys (koko näyttö) ja Seuraava dia -kohta näkyi harmaana. 

Diat eivät vaihdu, jos käytössä on itsenäinen esitys.

Vaihdoin täpän kohtaan Puhujan pitämä esitys (koko näyttö) ja Seuraava dia -valinta alkoi taas toimia, samoin nuoli- ja hiirinäppäimet.

Olin pyörittänyt aiemmin samalla Macillä Powerpoint-esitystä diashow-muodossa, jolloin diat vaihtuvat itsekseen. Ehkä asetus oli bugin vuoksi jäänyt muistiin tai jotain. 

Tämä kannattaa muistaa, jos ongelma osuu omalle kohdalle. Mikään ei ole ikävämpää kuin seistä sormi suussa yleisön edessä ja kertoa "se ei ole koskaan ennen tehnyt tällaista...". 


2 kommenttia:

  1. Muistelen että olet kirjoittanut samasta tai ainakin vastaavan tyyppisestä ongelmasta joskus aikaisemminkin.

    VastaaPoista
  2. Itselleni ei ole koskaan sattunut vastaavaa. Olisiko ollut joku toinen blogi?

    VastaaPoista