tiistai 5. helmikuuta 2013

Se Lumia 920:n toinen mp3-soitin

Kritisoin Lumia 920 -puhelimen mp3-soitinta, koska soivaa tiedostoa ei voinut kelata. Kommenteista kävi ilmi, että puhelimessa on itse asiassa kaksi soitinta. Ja se toinen korjaa ongelman, mistä alunperin valitin.

Puhelimen aloitusnäytöllä on nuotilla merkitty kuvake. On loogista olettaa, että sillä kuunnellaan musiikkia. Näin käynnistyvä Nokian soitinohjelma ei kuitenkaan pysty kelaamaan tiedostoa, sillä näytön alareunassa ovat ainoastaan hyppypainikkeet edelliseen ja seuraavaan tiedostoon.

Mutta kun painaa ensin volyyminappia isommalle tai pienemmälle, soittimen yläreunaan ilmestyy toinen painikesarja -- ja niissä riittävän pitkä painallus käynnistää kelauksen (joka on tosin epätarkka, mutta kuitenkin):


Nokian soitin.
Kehnoa käytettävyyttä on se, että yläreunan painikkeet toistavat alareunan painikkeiden toiminnallisuuden -- vaikka kuvakkeet ovat erilaiset.

Mutta puhelimessa on toinenkin, Microsoftin soitin. Sen kuvakkeessa vuorottelevat Xbox ja sankakuulokkeet. Ohjelma on harmaa, mutta ainakin se näyttää mp3-tagit kokonaisina:

Windows Phone 8 -soitin.
Tässäkään soittimessa ei ole erillisiä kelauspainikkeita eikä soittokohdan osoitinta voi siirtää sormella vetämällä, ja aikanäyttö on turhan pieni -- mutta kelaus sentään onnistuu pitämällä nuolinäppäimiä riittävän kauan pohjassa.

3 kommenttia:

  1. Kiitos Petteri näistä Windows Phone -jutuista. Ajoittain hetkellisessä mielenhäiriössä tulee harkittua tuon Lumia 920:n ostoa, mutta onneksi blogisi palauttaa realismin peliin. Oletko muuten koskaan kokeillut Androidilla BeyondPod-ohjelmaa? Siihen kun tottuu, niin ei yksikertaisesti voi harkitakaan ekosysteemin vaihtoa, jos sitä ei ole sille saatavilla.

    VastaaPoista
  2. En ole kokeillut, pannaan korvan taakse. Kuulostaa kiinnostavalta.

    VastaaPoista
  3. Itselläni on Samsung Ativ S, windows kahdeksan puhelin. Ja kyllä se windowsin oma soitin toimii ihan hienosti. Soittimessa "kappaleenvaihtonapit" on samanaikaisesti myös kelausnappeja. Eli kun hipaiset nappia, vaihtuu kappale. Kun pidät "nappia pohjassa" sama nappi toimii kelaamisena. Äänenvoimakkuuden säädöstä tuleva on taasen vain pikavalikko joka näyttää samat napit, soittosovelluksesta riippumatta. Eli tuo on vain pikainen tapa vaihtaa kappaletta halutessaan. Sama valikko tulee esille vaikkapa jos kuuntelet nettistreamia tai spotifya. Ja systeemi tismalleen sama. Kappaleenvaihto hipaisulla ja pitää sormea napin kohdalla pitkään niin se kelaa...

    VastaaPoista