keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Android-kuviin lumisade-efekti

Googleen on talven kunniaksi tullut hauska efekti: kun ottaa kuvan Android-puhelimella ja ravistaa puhelinta, se lisää kuvan päälle lumisade-efektin. Toinen ravistus ja kuva tallennetaan pysyvästi animoituun muotoon.

Vanha kikka 1980-luvun lopusta -- animoidut GIFfit -- ovat taas käytössä, mutta tulos on hauska:

Lunta tulvillaan...
Jos selaimesi näyttää animoidut GIFit oikein, yläkuvassa olevan lumen pitäisi leijalla valokuvan päällä. Valitettavasti Facebook ei ymmärrä GIFfejä, se kääntää kuvat JPEG-muotoon ja silloin efekti katoaa.

Virtuaalinen keinolumi onkin nyt tarpeen, sillä talvi on etelässä lauha ja taivaalta sataa lähinnä vettä.

Hmm... isomman kuvan lumisade-efekti ei aina käynnisty Chrome-selaimessa.

Googlaamalla löytyi tällainen ohje asiaan: http://www.theverge.com/2013/12/12/5204592/google-plus-android-lets-you-shake-to-add-snow-to-photos.

8 kommenttia:

 1. Lopussa oleva HTML:n linkkitagi ei toimi.

  VastaaPoista
 2. Lunta, mutta vain kahdessa ulottuvuudessa.

  VastaaPoista
 3. Viehko 'näytönpäästäjä' HP Slate 7:n valittavissa olevana vakiona:
  Virtaavaa 'vettä' josta heijastuu rajauksen ulkopuolelta lehtipuiden viheriät heijastukset. Aluksi yläreunasta (liiketunnistin kääntää aina virtaussuunnan alas) lipuu hitaasti syyskeltaisia vaahteranlehtiä jokunen. Sitten luonnon rehevöittäminen loppuu mutta jostain katsojan takaa putoilee harvakseen (näkymättömiä) pisaroita muodostaen hyvin luonnollisen sävyisiä vesilainerenkaita saaden lehtipuuheijasteen huojumaan luonnollisen oloisesti. Bonus: vettä voi 'loiskuttaa': tökkimällä sormellaan saa lainerenkaita aukeamaan useampiakin yht'aikaa... t: Eda Porvoo - ai niin se www.oh2abb.fi

  VastaaPoista
 4. Vuosituhannen alusta: http://www.oh2abb.fi/eda/art_display.html

  t: Eda Porvoo

  VastaaPoista
 5. Heh, Google näyttää valinneen mainospalkkiin www.htkiinteistopalvelu.fi:n mainoksen lumenaurauksesta. Menee täsmämarkkinointikin vipuun. Virtuaalisen lumen auraamiseen ei tarvita mekaanista kalustoa, eikä Etelä-Suomessa tänä talvena juuri oikeaa lunta ole ollutkaan.

  VastaaPoista
 6. Muistaakseni GIF kuva on 8bit ja 256väriä (joista yksi voi olla läpinäkyvä) ja JPG->GIF muunnoksen jälkeen kuvat ovat kaameata katsottavaa..

  VastaaPoista
 7. Petteri Järvinen: Kai sä tiedät, että Google Plussan android-versioon on tullut oikeasti ihan kehittyneetkin automaattiset videoeditointyökalut, ja sä bloggailet jostain Plussan joulu-eastereggistä.

  VastaaPoista