keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kaiutintorni Anttilan poistomyynnistä 40 eurolla

Kaupan ahdinko on kansantalouden näkökulmasta ikävää luettavaa, mutta asiakkaalle hurjat alennukset ovat mannaa.

Tein Anttilan outlet-loppuunmyynnistä heräteostoksen: iCES IBT-3 tornikaiutin, jonka alkuperäinen hinta oli 99 euroa. Hinta on sama kuin laitteen korkeus sentteinä.

Hinta NetAnttilassa 99 euroa.
Poistomyynnissä hinnaksi tuli vain 40 euroa. Mutta mitä sillä saa? Ainakin eniten kaiuttimia eurolla -- niitä on tornissa peräti viisi kappaletta.

"Eniten kaiuttimia eurolla" -- tosin alempi reikä on kaukosäätimen vastaanotin.
Suunnittelija on matkinut kalliita laatukaiuttimia, mutta tällä hinnalla ei voi odottaa saavansa lelua kummempaa. Alas takaseinään lisätty bassorefleksiputki tuntuu suorastaan vitsiltä.

Torni huoneen nurkassa. Kuvassa Lontoo-versio.
Kyseessä on aktiivikaiutin, joten se tarvitsee verkkovirtaa mutta ei vahvistinta. Ääni tuodaan joko langattomasti Bluetoothilla tai mini-plugilla analogisesti. Airplay olisi hieno bonus, mutta sen lisenssi maksaisi luultavasti enemmän kuin koko hökötys. Itse ratkaisin asian käyttämällä Applen Airport-tukiasemaa ja sen analogista äänilähtöä.

Ohjauspaneeli on kaiuttimen päällä.
Voimakkuussäädin on valaistu tyylikkään siniseksi. Takaseinässä on myös usb-liitäntä virransyöttöä varten sekä paikat usb-tikkuja (jostain syystä max. 8 Gt) ja sd-muistikortteja varten. Kaiken huipuksi mukana tulee pieni, litteä kaukosäädin, jolla voi valita sisääntulon, vaihtaa biisejä ja ohjata FM-radiota.

Takana näkyvään uraan voi sijoittaa älypuhelimen tai 7 tuuman tabletin. Applen liitäntää ei kuitenkaan ole, joten ääni pitää siirtää langattomasti tai välijohdolla.

Entä se ääni? No mitä luulisit? Ääni on tukkoinen ja toistoalue kapea. Sähkötehoksi mainitaan 45 W, mutta kovemmilla voimakkuuksilla ääni säröytyy. Neljän ns. kaiuttimen rivistö tuntuu melkeinpä julmalta pilalta kuuntelijaa kohtaan. Lisäksi Bluetooth-asennossa kaiuttimesta kuuluu epämääräistä pörinää hiljaisissa kohdissa. Analogiatulosta häiriötä ei kuulunut. Parittaminen Android-älypuhelimeen sujui ongelmitta.

Tällä hinnalla ei voi saada hifiä eikä yksikanavainen toisto muutenkaan hellisi kultakorvia. Mutta keittiöön, lastenhuoneeseen tai makuuhuoneen nurkkaan torni kyllä kelpaa. Varsinkin kaukosäädin on kätevä ja se toimii napakasti.

Ihan kelpo ostos 40 eurolla, mutta satanen olisi ollut jo liikaa. Hifistit älkööt vaivautuko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti