maanantai 13. huhtikuuta 2015

Vapaaehtoista urkintaa puolisoiden kesken

Pettämisestä kiinni jäänyt Mirka sai palautettua kumppaninsa luottamuksen mobiilisovelluksen avulla. Se raportoi jatkuvasti hänen liikkeistään ja viestinnästään.

Digitodayn uutinen herätti somessa keskustelua. Eikö luottamus kuulu olennaisena osana parisuhteeseen? Mikä se sellainen suhde on, jota pitää jatkuvasti vakoilla?

Jätän parisuhdeongelmat muille, mutta vapaaehtoiset vakoiluohjelmat herättävät mielenkiintoa. Mitä ne ovat ja miten ne toimivat?

Yksi ohjelmista on Androidin Couple Tracker. Sen ominaisuudet eivät täysin vastaa Digitodayn kuvaamaa tapausta, joten Mirkan käyttämä ohjelma on luultavasti ollut jokin muu. Mutta tämäkin kertoo, miten seurantasovellukset toimivat.

Asennuksen yhteydessä Couple Tracker pyytää selkeästi luvan henkilökohtaisten tietojen käyttöön.

"License to spy".
Kun sovellus on asennettu molempien puhelimiin, ne linkitetään yhteen ID-numeron perusteella.

Yhdistäminen ID:n perusteella.
Sovellus näyttää havainnollisesti, miten kumppani käyttää puhelintaan:

Yhteenveto kumppanin puhelinkäytöstä.
Alareunassa näkyvä Facebook-ikkuna on pelkkä mainos. Facebook-viestinnän seuraaminen vaatii FB:hen asennettavan sovelluksen, koska ulkopuolinen ohjelma ei muutoin pääse käsiksi toisen sovelluksen sisällä tapahtuvaan viestintään.

Karttanäyttö esittää molempien sijainnit jopa talon tarkkuudella.

Sijainti toimii talon tarkkuudella.
Ilmaisversio näyttää vain 30 merkkiä lähetetyistä tekstiviesteistä, kuusi viimeistä puhelutietoa, kolme tekstiviestiä ja 10 tallennettua sijaintia päivässä (puolen tunnin välein). Maksullisessa Pro-versiossa näitä rajoituksia ei ole. Ohjelma tyrkyttää aktiivisesti Pro-palvelua ja neljän euron hinta on vähintäänkin kohtuullinen.

Pro-version hinta on neljä euroa.
Oleellista on, että Couple Tracker toimii aina kaksisuuntaisesti. Molemmat näkevät toistensa tiedot, eikä ohjelmaa voi käyttää kumppanin yksipuoliseen valvontaan.

Käyttöönotto vaatii pääsyä puhelimelle, joten ohjelman voi asentaa myös salaa. Sitten pitää vain toivoa, ettei kumppani huomaa ylimääräistä kuvaketta puhelimensa ohjelmavalikossa. Mutta jos niin käy, hän pystyy vakoilemaan takaisin. Tämän riskin luulisi pelottavan uteliasta kumppania niin, ettei salavalvonnan riskiä kannata ottaa -- lisäksi se olisi laitonta.

3 kommenttia:

 1. Sinänsä mielenkiintoista että tämmöisiä on tarjolla.
  On hyvä että molemmat tietävät.
  Parempi olisi jos luottamus olisi kunnossa ilman tämmöistä, mutta kyllä kai tätäkin voi käyttää jos on ongelmia luotamuksessa. Tilanteethan vaihtelevat ajan kuluessa.

  VastaaPoista
 2. Voihan tälle keksiä muutakin käyttöä. Jos vaikka kaksi yrityksen myyntiedustajaa haluaa pitää toisensa ajan tasalla tekeillä olevista kaupoista, tarjouksista ja asiakaskäynneistä? Silloin täytyy olla tietenkin kyse työpuhelimista.

  Ohjelma saisi tukea myös useampia henkilöitä kuin vain kahta : -)

  VastaaPoista
 3. Eihän yritysten tietoliikennettä mihinkään pilvipalveluun pidä laittaa. Kerro Petteri ohjelmista, joilla yritysten asiat hoidetaan yrityksen omilla palvelimilla ja vahvoilla kryptauksilla.

  VastaaPoista