perjantai 29. huhtikuuta 2016

Vähennä mobiilisovellusten datanälkää

Meitä suomalaisia hemmotellaan rajoittamattomilla mobiililiittymillä, mutta silti appsien halu rohmuta dataa harmittaa. Miksi Twitterin ja Facebookin pitää oletusarvona ladata videoita mobiililaitteissa? Automaattisesti käynnistyvät videot ovat ärsyttäviä pöytäkoneessakin, saati sitten älypuhelimessa.

CNET julkaisi pari päivää sitten artikkelin, joka neuvoo kytkemään dataa ahmivat ominaisuudet pois käytöstä suosituissa sovelluksissa: Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat ja Youtube. Lisänä on vielä muistutus Spotifyn offline-käytöstä. Osa sovelluksista osaa erotella, kulkeeko yhteys wlanin vai mobiilidatan kautta, mutta kaikissa tätä mahdollisuutta ei ole.

Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät alkuperäisestä tekstistä (tosin englanniksi), mutta ne on helppo löytää suomenkielisistä ohjelmista.

Twitterin asetus on esimerkillisen selkeä (oman profiilin kohdalta hammasratas, sitten Asetukset | Tiedonsiirto | Videon automaattinen toisto):

Twitter
Tämä kannattaa ehkä muuttaa asentoon "Älä koskaan toista videoita automaattisesti".

Facebookissa vastaavasti Asetukset | Videot ja kuvat | Automaattinen toisto:

Facebook
Instagramin asetus on yksinkertainen (hammasratas | Matapuhelindatan käyttö):

Instagram
Vaihtoehtona on vain enemmän tai vähemmän:

Instagram
Nämä rajoitukset kannattaa tehdä sillä vaikka puhelin olisi wlan-verkossa, turha datanälkä hidastaa käyttöä ja syö akkua. Oma motivaationi löytyi lähestyvästä ulkomaanmatkasta, jonka aikana joutuu tyytymään pre-paid data-simmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti