torstai 7. huhtikuuta 2016

Basis Peak -aktiivisuusranneke ei vakuuta

Käsiini osui jo vähän vanha Basis Peak -aktiivisuusranneke, joten pitihän sitä kokeilla. Ja kokeiluksi se jäikin: ei, tämä ei vakuuta, vaikka onkin nykyään Intelin omistuksessa.

Ranneke on paksu ja isokokoinen. Remmi on nahkaa, mutta sen verran jäykkä ja liukas, ettei laite tahdo pysyä paikallaan ranteessa, vaan kierähtää helposti väärään suuntaan.

Itse kello on isokokoinen ja paksu.
Laitteessa ei ole yhtään painiketta, kaikkia toimintoja hallitaan sipaisemalla näyttöä eri suuntiin. Ne selviävät vain kokeilemalla.

Perusnäyttö sisältää kellonajan suurilla valkoisilla numeroilla valkoista taustaa vastaan. Tämä onkin laitteen hyödyllisin ominaisuus: se toimii hyvin digikellona. Kuvassa olevassa askelnäytössä tausta muuttuu valkoiseksi ja numerot mustiksi. Laite näyttää askeleet viimeisimmän suorituksen aikana, koko päivän saldo pitää kaivaa toisesta näytöstä, mikä on epäloogista.

Sykemittari käyttää vihreitä ledejä, jotka ovat niin kirkkaita, että pimeässä huoneessa ne suorastaan häikäisevät kun laitetta asetetaan käteen.

Lataus kestää useita vuorokausia, mikä on positiivista. Latausta varten laite asetetaan pieneen kelkkaan, johon se mahtuu kahdella eri tavalla. Lataaminen käynnistyy vain laitteen ollessa oikein päin, joten suunta pitää tarkistaa huolellisesti.

Laskennassa Basis Peak on huomattavasti Fitbitiä konservatiisempi ja näyttää 15-20 prosenttia pienempiä lukemia. GPS:ää tai muita hienouksia ei ole.

Hallintaohjelman grafiikka näyttää aktiviteetit yksi kerrallaan, mikä tekee näytöstä vaikeaselkoisen:

Aktiviteettien näyttö
Datan voi siirtää suoraan Google Fit -ohjelmaan. Export-toiminto lähettää sähköpostiin linkin, josta tiedot voi ladata csv-muodossa, mutta jälleen kerran jokainen aktiviteetti on omalla rivillään joten esimerkiksi päiväkohtaiset askelmäärät pitää laskea itse.

Eri tulosten yhdistäminen samaan näyttöön saa insinöörinkin kateelliseksi:

Monta mittausta samassa graafissa. 
Kokeilujakson lopussa ilmestynyt firmware-päivitys toi laitteeseen musiikkitoiston, mutta se jäi kokeilematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti