sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Whatsapp asennusongelma Microsoft-puhelimessa

Kaveri valitti, ettei pysty asentamaan Whatsapp -sovellusta Lumia puhelimeen (yhdyssanavirheet tahallisia). Lataus meni hyvin, mutta asennusvaiheessa puhelin jäi jumiin ja näkyviin jäi vain teksti "Setting up Whatsapp, please wait".

Lainasin hänelle toista Lumia-puhelinta epäillen, että vika oli halpamallissa, mutta uusikaan ei auttanut. Ja kun puhelinversio ei asennu, ei pysty käyttämään myöskään Windows-versiota läppärillä.

Google-haku tuotti lopulta ratkaisun. Sivulla https://forum.xda-developers.com/lumia-920/help/how-to-fix-whatsapp-stuck-setting-t3729989 on monia ehdotuksia, joista mikään ei auttanut. Sen sijaan sivun lopun kommenteissa oli varsinainen kikka kuusi:

when it's stuck on the screen, switch to the contact screen, add a new contact with a phone number, and then go back to the whatsapp app.

Se auttoi. Yksi uusi yhteystieto ja paluu Whatsappiin, joka sen jälkeen jatkoi asennusta.

Tällaista kikkaa on mahdoton keksiä omasta päästä, joten kirjoitin sen tähän. Toivottavasti muutkin ongelmaan törmäävät (Lumia-käyttäjiä on sentään vielä!) löytävät ratkaisun googlaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti