sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

OneNote - Microsoftin ilmainen muistiinpano-ohjelma

OneNote on Microsoftin toimistopakettiin kuuluva muistiinpano-ohjelma, joka tallentaa muistikirjat pilveen ja synkronoi ne eri päätelaitteiden välillä automaattisesti. Näppärä sovellus, jonka voi kaiken lisäksi ladata ilmaiseksi (ilmaisversio toimii ainakin 500 muistiinpanoon asti). Ja mikä parasta: OneNote on saatavilla Windowsin lisäksi myös iPhonelle, iPadille ja Androidille -- olkoonkin, että ei-Windows-alustat ovat hieman rajoittuneempia eivätkä tue esimerkiksi käsin kirjoitettua tekstiä.

OneNotessa tieto jaetaan muistikirjoihin, jotka edelleen jakaantuvat värikoodattuihin välilehtiin (osa) ja edelleen muistikirjan sivuiksi. Tekstin lisäksi sivulle voi tuoda web-sivuja, valokuvia, videota ja ääntä. Valmiilla työkaluilla voi tehdä taulukoita, listoja ja tehtäväluetteloita. Sivujen välille voi luoda linkkejä ja niin edelleen. Kaikin puolin mainio sähköinen muistikirja siis.

Microsoftin OneNote iPhonessa.
Kiinnostavaksi asian tekee se, että OneNotesta on ladattavissa Windows 8:aan versio, jossa on aivan uudenlainen käyttöliittymä. Se toimii pöytäkoneessa hiirelläkin, mutta uusi pyörään perustuva valikkomalli on suunniteltu erityisesti tablet-koneiden sormiohjausta varten:

Uusi pyörövalikko näyttää tältä.
Surface-tabletin mukana toimitettava Office-versio on perinteinen Windows-sovellus, jonka käyttö sormella ohjattuna on kömpelöä. Windows Storesta voi kuitenkin kuka tahansa ladata OneNotesta uudemman, erityisesti tablet-käyttöön soveltuvan version.

Ehkä näemme tässä esimakua Wordin ja Excelin tulevista tablet-versioista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti