sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Lumia-käyttäjä: varo valesovelluksia

Windows Phone -alustalle on saatavissa versiot lähes kaikista suosituista sovelluksista (pl. Instagram), mutta vähemmän suositut voivat tuottaa yllätyksiä.

Käytän Pioneerin AV-vahvistimen kaukosäätimenä valmistajan omaa iControlAV-ohjelmaa, josta on sekä Android- että iOS-versiot. Ne toimivat mukavasti sekä tabletissa että puhelimessa.

Pioneerin iControlAV-ohjelma Android-puhelimessa (HTC).
Lumia-puhelin löytää sovelluskaupasta oikealta näyttävän sovelluksen, joka maksaa pari euroa (Pioneerin omat sovellukset ovat ilmaisia):

Pioneerin kaukosäädinohjelma Lumialle 1,99 eurolla.
Käyttöliittymä on kuitenkin aivan erilainen kuin Pioneerin omissa ohjelmissa. Graafisuuden tilalla ovat pelkät painikkeet. Kaikesta päätellen ohjelma on tehty USA:n markkinoille, sillä painikkeissa esiintyy Sirius-satelliittiradio. Pahinta on, että ohjelma löytää kyllä vahvistimen, mutta suurin osa sen painikkeista ei toimi.

Eikä ihme, sillä ohjelma on harrastajan tekemä:

Syy puolivillaisuuteen selviää: ohjelma on kotitekoinen.
Ohjelman on tehnyt Pioneeriin turhautunut harrastaja. Ilmeisesti Pioneer odottaa WP-alustan laajempaa yleistymistä ennen kuin lähtee tukemaan vielä kolmatta käyttöjärjestelmää. Ei kannata pidättää hengitystä, sillä WP:n osuus markkinoista on alle kolme prosenttia.

Vastaavia kotikutoisia ohjelmia aitojen sijaan on muitakin. Kannattaa siis olla tarkkana sovelluskaupassa ja jos mahdollista, kokeilla sovellusta ennen maksamista. Näin välttyy ainakin siltä toiselta pettymykseltä. 

3 kommenttia:

 1. Onko missään sivustoa jossa olisi testattu ja vertailut ohjelmia?

  Eihän noita kannata muuten hankkia, jos siellä on mitä sattuu.

  VastaaPoista
 2. Aika paljon voi päätellä latausmääristä ja tekijöiden nimistä.

  VastaaPoista
 3. Kaikissa app storeissa pitää olla tarkkana mitä ostaa. Jopa Apple päästää järkyttävän määrän kuraa ja jopa huijausohjelmia läpi (ja samaan aikaan moni hyödyllinen ohjelma jää ilmestymättä jonkun poliittisen päätöksen takia).

  VastaaPoista