maanantai 20. toukokuuta 2013

Pilvitallennus ei huomioi ohjelman viivästymistä

Elisaviihde on mainio palvelu tv-ohjelmien tallentamiseen (ainakin niin kauan kuin joku toteaa tallennuksen lainvastaiseksi, mutta se on toinen juttu). Siinä on kuitenkin yksi ongelma: ajastaminen tapahtuu yksinkertaisesti napsauttamalla hiirellä ohjelman nimeä eikä tallennuksen loppupäähän voi lisätä ylimääräistä aikaa myöhästymisen varalta.

Lauantain Euroviisuissa kävi juuri näin. Sekä perustarkkuuden että teräväpiirron tallennukset päättyivät ohjelman mukaan 1:15, jolloin kuultiin vasta Makedonian antamat pisteet. Neljä viimeistä maata sekä voittajan esitys jäivät pois.

DVB-järjestelmässä olisi mahdollista signaloida ohjelman myöhästyminen ja näin antaa tallentimelle lisää aikaa, mutta ilmeisesti mikään kanava ei ole ottanut tätä käyttöön.

Joskus vanha manuaalinen tallennus kaikkine säätöineen on parempi kuin uusi, hieno pilvipalvelu. 

4 kommenttia:

 1. TV-kaistan hyvä puoli on, että kaikki menee talteen, joten viivästymisellä ei ole mitään merkitystä.

  VastaaPoista
 2. Asiasta viidenteen ja Euroviisujen Yle HD:n puuttuvaan tekstitykseen;

  Eikö ketään muuta jäänyt harmittamaan Yle HD - kanavalta puuttunut suomenkielinen tekstitys? Itse ainakin päädyin lopulta katsomaan lähetyksen perustarkkuudella, että olisin saanut edes jonkilaisen käsityksen siitä, mistä kappaleissa oikein laulettiin.

  Onko tekstityksen puuttumiselle jokin "oikea" tekninen este, vai mitä tässä oikein on kyse?

  Ihme, ettei tämä asia ole herättänyt enempää yleistä keskustelua.

  VastaaPoista
 3. Laulujen tekstittäminen ei taida olla yhtä tärkeää kuin elokuvien. Itseäni ding-dong-tekstien puuttuminen ei haitannut, mutta joku varmaan ajatteli toisin.

  Toimiko muuten 5.1-tilaääni kaikilla? Elisaviihteen ip-lähetyksen kautta AV-vahvistin löysi vain tavallisen stereon.

  VastaaPoista
 4. Koska Elisa Viihde toimii tallentamalla kaiken, voisi tuon korjata vaikka jälkikäteen. Jos järjestelmän antaa mahdollisuuden itse lisätä aikaa, niin voisi katsoa sen olevan käyttäjän vastuulla. Jos ei, niin silloin se on palveluntarjoajan vastuulla.

  Toki voi olla, että käynnissä olevat oikeusjuttu rajoittaa Elisan halua parantaa palvelua. Elisan etu on antaa kuva siitä mahdollisimman samanlaisena kuin digiboksi on.

  VastaaPoista