perjantai 3. toukokuuta 2013

WP8-käyttäjät kerjäävät Instagramia

Mitä väliä on kymmenillä tuhansilla sovelluksilla, jos joukosta puuttuu juuri se, mitä itse käytän? Windows Phonen sovellustarjonta on parantunut merkittävästi, mutta yksi puuttuu edelleen joukosta: Instagram.

Instagram on muistutus ekosysteemin merkityksestä. Ohjelmien suuri määrä ei sinällään ratkaise -- tärkeintä on se, että tarjolla ovat juuri tietyt sovellukset -- ne samat, joita kaveritkin käyttävät. WP8:lle saa monia muita (luultavasti parempiakin) kuvanmuokkausohjelmia, mutta niillä ei ole merkitystä, koska homman idea ei ole itse kuvissa vaan niiden jakamisessa kaverien kanssa.

Kukapa olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että matkapuhelinjätti joutuu melkeinpä kerjäämään saadakseen Instagramin tekemään ohjelmasta version puhelimilleen? Nokia on tehnyt sovelluksen #2InstaWithLove lievittääkseen puutteessa kärvistelevien käyttäjiensä tuskaa ("It’s all about showing Instagram just how passionate the Windows Phone community is"). Tällä hastagillä löytyy kuvia myös Twitteristä. Vetoomus Instagramin saamiseksi on kerännyt yli 11 000 allekirjoitusta. Antakaa meille Instgram, pliis.

Ohjelman about-teksti kertoo, mikä #2InstaWithLoven tarkoitus on.

Kuvat jaetaan automaattisesti. Värikkäät kynsilakat olivat apteekin tiskillä, siitä outo aihevalinta : -)
Suotimia ohjelmassa on vain neljä, mutta neliömäinen kuvaformaatti on tuttu Instagramista (ja tietenkin Polaroid-kuvista, joita Instagram matkii).

WP8:n markkinaosuus USA:ssa on muutamia prosentteja ja kasvaa vain hitaasti. Instagram sai alkunsa iPhonesta ja hartaasti odotettu Android-versio ilmestyi vasta vuosi sitten, vaikka sen markkinaosuus oli yli kymmenkertainen. Tarkoituksellinen viivyttely tuntuu olevan osa Instagramin markkinointia. Suhteellisen yksinkertaisen kameraohjelman porttaaminen uudelle alustalle ei voi olla iso homma.

Lumia-käyttäjillä on kuitenkin toivoa. Virallista lupausta ei ole, mutta huhujen mukaan WP8-versio olisi vihdoin tulossa tässä kuussa.

Tällaisen esteen poistuminen saattaa avittaa Nokian markkinaosuutta Yhdysvalloissa. Niin suuri on ekosysteemin mahti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti