perjantai 22. maaliskuuta 2013

Lumia 920 ei toimi kuntoilijan kaverina

Yksi parhaista älypuhelimen käyttökohteista on lenkkikaverina toimiminen. Matka, nopeus ja reitti kartalla innostavat liikkumaan -- ja erityisesti silloin, kun liikuntasuoritukset voi jakaa kaverien kanssa, jolloin syntyy kilpailua ja näyttämisen tarvetta.

Tässä käytössä Lumia 920:sta ei ole mihinkään. Olen testannut sekä Endomondoa että Sports Trackeria, mutta kumpikaan ei toimi luotettavasti. Jälkimmäinen oli vähän parempi, mutta senkin reittitallennus pysähtyy jos puhelin sattuu soimaan kävely- tai pyöräretken aikana. Mp3-soittimen tai jonkin toisen mobiilisovelluksen käyttö voi katkaista koko harjoituksen, jolloin siihen asti tallennetut tiedot katoavat varoituksetta. Näin kävi itselleni kahdesti.

Ainoa tapa saada Sports Tracker toimimaan luotettavasti on pitää ohjelma aktiivisena puhelimen näytöllä koko liikunnan ajan -- ja toivoa, ettei kukaan soita puhelimeen. Muutoin käy näin:

Liikuntaohjelman reittitallennus pätkii huonon moniajon vuoksi.
Jostain syystä kumpikaan ohjelmista ei osaa käyttää puhelimen moniajoa oikein. Käyttäjän näkökulmasta on ihan sama, onko vika käyttöjärjestelmässä vai kiireellä tehdyissä WP8-versioissa -- ne eivät vain toimi kuten pitäisi.

Aiemmin iPhonea kritisoitiin heikosta moniajosta, mutta siinä reitin tallennus jatkuu puheluista ja sovelluksista huolimatta. Jopa nettiradion kuuntelu liikunnan aikana onnistuu -- ja sen päälle vielä puheluun vastaaminen.

33 kommenttia:

 1. Kyllä itsekin pitää myöntää, että olen äärimmäisen pettynyt Windows Phone sovelluksiin. Jopa Microsoftin OMAT sovellukset ovat vajavaisia. Vai mikä selittää, että Suomessa facebook-sovelluksen jonka tekijänä on microsoft - ei saa suomenkielellä. Sports Tracker on pelkkä viritys, vanhaan symbian versioonkin verrattuna. Sykevyötä ei saa kytkettyä ja sovelluksen ominaisuuksista on karsittu suuri läjä. Ennen sai tehtyä välietappeja, windowsissa ei onnistu. Tosin sovellus kyllä toimii moniajona? Joten vian on oltava lumiassa. Itselläni on samsungin WP8 luuri ja sentäs sports trackerin moniajo toimii, eli jos tulee puhelu tekstari ihan mikä tahansa niin SP toimii taustalla kyllä. MUTTA sitten taas toisin kuin symbian vastineessa, sports tracker sekoaa täysin jos menee välillä käymään jossain sisätiloissa, eli GPS signaali katoaa. Sitten reitti on yhtäkkiä 1000 kilsan mittanen viiva jonnekkin ties minne päin maailmaa... Tätä ei koskaan käynyt symbianilla. Itse asiassa symbian versiossa oli yksi ominaisuus mitä WP versiosta taasen on kursittu pois. Symbianiin sai asennettua minimi KM/h missä SP "pysähtyy". Ja taasen jatkaa kun esim 4 km/h ylittyy.

  Muutoinkin tuntuu, että WP sovellukset laahaa pahasti jäljessä. Nordean verkkopankista joka kyllä toimii ihan hienosti, mutta vaatii avaintunnuksia aina mukana, julkistettiin juuri androidille ja iphonelle uusi versio, missä saa itse määriteltyä salasanan ja täten sovellus toimisi kätevästi myös tien päällä.

  Kunnon RSS readerin löytyminen oli oikein urakka.

  Jotenkin on nykymaailma mennyt nurinkuriseksi. Vanha symbian belle. Ei ollut miljoonaa sovellusta kyllä, mutta oli edes ne YHDET sovellukset per käyttötarkoitus mitkä oli toimivia - suomenkielisiä ja viimeistellysti tehtyjä. JA kaikki toimi vakaasti kuin kallio. Nyt sitten WP maailmaan tullessa, on kyllä sovelluksia vaikka muille jakaa mutta ensimmäinenkään ei ole kunnolla tai viimeistellysti tehty ja sitten kun on niin siinä ei ole kielivalintaa - suomi...

  On paljonkin hyviäkin puolia. Nettiselain toimii kuin ajatus. Se taas tökki symbianissa. Myös ruudun resoluutio on niin hyvä, että sen kanssa tulee toimeen jo kuin käyttäisi pienikokosta tablettia. Käyttiksessä ei ole mitään vikaa. Tiili käyttöjärjestelmä on paljon havainnollisempi ja informatiivisempi kuin symbian konsanaan. Mitä nyt idle tilassa saisi olla jokin signaali että jotain on tapahtunut. Jo ammoisessa ericssonin NMT:ssä oli vilkkuva led-indikaattori mikä näytti tietyt tapahtumat vain rintataskun reunasta kurkkaamalla, kuten onko akku loppumassa ja onko tullut puhelua. Aikoinaan myös oled-näyttöjä osattiin hyödyntää hienosti, kellot ja saapuneet puhelut ja viestit luki yötäpäivää ruudussa. Jostain syystä vuonna 2013, tätä ei osata tehdä. Ei edes vilkkuvaa lediä...

  Eli kaikenkaikkiaan pahaa takapakkia tekniikassa tullut kyllä... Eikä itseäni kyllä vakuuta myöskään iphone eikä android ... nykysin tuntuu kuin pitäisi ruton ja koleran välillä valita. Verkkokaupassakin puhelinta valitessa sai järkyttyä. Aikoinaan kun vanhaan aikaan katsoi puhelinvalikoimaa, oli kaikille jotain. Oli perusluuria oli simpukkaa oli värejä ja elävyyttä. Ominaisuuksia oli basicista aina näppiskommareihin asti... Nyt kun viimeeksi ostin luurin ja katoin verkkokauppaa, oli monta riviä vieri vieressä suorakaiteen muotosia laatikoita...

  Maailma muuttunu hyvin tylsäksi ...

  VastaaPoista
 2. Ehkä me vain osaamme vaatia enemmän kuin Symbian-aikana? Silloin tyydyttiin vähempään, nyt älypuhelinten pitäisi olla tietokoneita.

  Ainakin yhdestä sovelluksesta olen yllättynyt: Foursquaren WP8-versio näyttää jopa enemmän tietoja kuin iPhone-versio, joskin kohteiden esitystapa neliöinä ei ole yhtä kätevä kuin Androidin ja iPhonen listamuoto.

  VastaaPoista
 3. No en mä enemmän vaadi kuin symbian aikana. Vaadin sitä, että asiat toimisivat VÄHINTÄÄN yhtä hyvin kuin symbian-aikana. Eikä pitäisi todellakaan olla liikaa vaadittu symbianin "maineen" tuntien.

  Monet asiat toimiikin näppärämmin. Kuten kontakteissa/kalenterissa/tehtävissä skydrive kytkös. Ei tarvitse enää erilaisia synkronointiohjelmia, jotta tiedot siirtyy koneelle. Ei edes valokuvissa. Nekin siirtyy skydriven avulla koti WLANssa hienosti ja täysin automaattisesti. Ei usbipiuhaa ei bluetoothia. Eli monissa asioissa on tullut huomattavaa parannusta.

  Mutta silti... ei yksi ledi indikoimaan tapahtumia voi olla liikaa vaadittu...

  VastaaPoista
 4. Tiedoksi kommentti Twitterin puolelta: "Runtastic on toiminut parhaiten Lumia 920:ssä moniajossa. Ainoa miinus auto-pausen puuttuminen."

  VastaaPoista
 5. Olen itse käyttänyt "Runtastic" Lumia 800:ssa ja on toiminut moiteettomasti. Alussa ohjelma sulkeutui joskus automaattisesti mutta viimeisen päivytyksen jälkeen ongelmaa ei ole enää esiintynyt.

  Pakko sanoa että ace 2 jälkeen Lumia 800 on ollut iloinen yllätys kaikinpuolin.

  VastaaPoista
 6. Kyllähän nuo puutteet näyttävät sovellustasolla olevan. Spotifyn WP version moniajo toimii niin hyvin, että sitä ei saa pois päältä kuin käynnistämällä puhelin uudelleen.

  VastaaPoista
 7. En tiedä miten 920:ssa, mutta 800:ssa pitää vain huolehtia siitä, että ei pidä auki yli neljää sovellusta "trakkerien" jälkeen. Kun "trakker" putoaa pinosta, loppuu myös GPS-seuranta.

  VastaaPoista
 8. Endomondo pysyy minulla Lumia 920:ssä käynnissä vaikka välillä joku soittelisi. Vanhemmat versiot (~puolitoista vuotta sitten) kaatuivat jos joku soitti kesken suorituksen.

  VastaaPoista
 9. Vielä tammikuussa kokeilemani Endomondo pysähtyi heti, kun jotain tapahtui, mutta eilen testaamani uusi versio näytti toimivan kuten pitää.

  Itse asiassa sitä ei saanut sammumaan millään, vaan ohjelma jäi pysyvästi päälle ja puhelin piti buutata ennen kuin siitä pääsi eroon. Tämän aamun kokeilussa lopetuskin toimi oikein.

  VastaaPoista
 10. Taitaa olla aika moni GPS:ää käyttävistä ohjelmista tehty wp7 puhelimia varten... Ihme ettei microsoftin kaupassa eritellä näitä ohjelmia wp8 sovelluksista!

  VastaaPoista
 11. muistaako joku, mikä sen sovelluksen nimi on, joka käyttää puhelimen tukiasemia paikantamiseen? wp8 version on siitäkin vasta rakenteilla. ovat kuulemma kiinnittäneet huomiota siihenkin, ettei sovellus pidä yhteyttä yllä turhan päiten.
  se juttu oli viikko-pari sitten jossain suomenkielisessä, mutta en löydä sitä uudelleen.

  ----------
  wp8 näyttää olevan aika haasteellinen noille sporttisovelluksille. olen kokeillut lumia 920 kanssa runtastickin, sportstrackerin ja proactivon. kaikissa sama tulos. piirtävät karttaa miten sattuu. sportstrackeriin tuli feissarissa vastaus, että siitä on tulossa wp8 versio lähi kuukausina.

  VastaaPoista
 12. Mitä tarkoitat "puhelinten tukiasemilla" paikannuksessa?

  Endomondo näytti ainakin omassa kokeilussani toimivan.

  VastaaPoista
 13. Endomondo ei ainakaan minulla toimi kunnolla... Mikään näistä oohjelmista ei taida myöskään käyttää GLONASSia?

  VastaaPoista
 14. Kaikki ne käyttävät Glonassia, koska paikannustekniikka ei näy sovelluksille - kts. Glonass-tuki parantaa paikannustarkkuutta.

  VastaaPoista
 15. Pitikö tämäkin riesa tulla Lumia 920 mukana samaan hintaan, muitakin puutteita olen lähettänyt Nokialle harvase päivä!
  E7 mallissa Sport Tracker toimi vielä hienosti.
  Tänään sitte perinteiselle pyörälenkille, aloita painikkeella sport tracker käyntiin.
  Harjoituksen päätyttyä oli pelkkä aika sovelluksessa!
  Asetukset kyllä kohdallaan, vaa ei toimi.
  Täytyy kyllä tunnustaa, että tää Lumia 920 on ohjelmistopuuteiden osalta Nokian alkeellisin malli.
  Symbian puhelimia arvosteltiin, vaan ne sentään toimi, mitä nyt välillä jumissa.

  VastaaPoista
 16. Taas meni mönkään yksi hyvä treeni kun paska sports tracker lopetti nauhoittamisen jossain vaiheessa kesken lenkin. Putosikohan siksi kun kalenterissa oli yksi merkintä lenkin aikana? Ja tämä ei ollut eka kerta!

  VastaaPoista
 17. Lähti tänään Lumia920 huoltoon. GPS SportsTrackerin kanssa tekee samaa suoraa viivaa kuin kuvassa yllä ja sekoilee myös muiden ohjelmien kanssa, talvella toimi moitteettomasti. Samoin Bluetooth ei suostu pitämään yhteyttä yllä, parittaa mutta katkaisee yhteyden saman tien.
  Huollossa sanoivat lähettävänsä korjauskeikalle tutkimatta, tuli tunne että on ns. known issue - toivottavasti

  VastaaPoista
 18. Paska Paskempi SportsTracker WP-versio :(
  Aamulla lenkillä, toimi vielä 40min kohdalla, noin 45min kohdalla tuli kalenterimuistutus, ja 60min kohdalla kotiin tullessa SportsTracker sovellus sammuunut itsestään, ilmeisesti sen kalenterihälytyksen takia? Prk!

  VastaaPoista
 19. Miten Se voi olla niin vaikea saada sitä sykevyötä juttelemaan tämän WP:n kanssa. Sadat hyvät lenkit tuli vedettyä C7:n ja Sports trackerin kera sykevyön kanssa. Mutta tässäkin on päästy aimo harppaus taaksepäin. Alan entistä enemmän symppaamaan Symbiania. Ne sovellukset tosiaan toimi kunnolla niinkuin joku täällä jo aikaisemminkin totesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni alkaa toden totta pikkuhiljaa ottamaan aivoon, että se sykevyö ei toimi vieläkään. Miten voi olla niin hankalaa.. Pakko kai ostaa Android-puhelin, vaikka nyt uuden kännykän oston tullessa pakolliseksi, Nokia houkuttelee.Sports Tracker vain on ihan syvältä Nokialaisessa.

   Poista
 20. helwettttt,,,,en pääse kirjautumaan tuohon sportti rakkeriin...
  känny on sams.xalaxy ja android in sisällä....aaapuaaa

  VastaaPoista
 21. Kokeilin tänään 920 + uusin firmis + uusi Endomondo - reitti ja tiedot tallentuivat ongelmitta, vaikka puhelin soitti koko pyörämatkan ajan mp3-tiedostoja. Ainakin Endomondo näyttää toimivan oikein, kunhan asetuksista valitsee Run under lock screen: On.

  VastaaPoista
 22. Mun Lumia 920 piirsi heti uutena siksakkia kartalle. Ihan sama kokeiliko Endomondoa tai SportsTrackera.

  Heinäkuussa laite oli huollossa ja sen jälkeen kaikki on ollu hyvin.

  Sports Tracker piirtää nyt kartan ja mittaa matkan kumpaankin suuntaan ihan samoille mutkille, kun pyöräilen Myllypurosta Hakunilan taakse ja takaisin n. 10 km per sivu.

  Laittoivat huollossa jonkun päivityksen ja nyt pari päivää sitten laite päivitti itse itsensä uusimpaan versioon. Jotenki on semmonen fiilis, että nyt akku kestää kauemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiiko sykevyö ?
   Mulla myös 820 lumiassa sportstracker toiminut jo pitkään ihan hyvin mut E7 hankittu sykevyö ei lumiassa toimi. BlueTooth tunnistaa ja yhdistää mutta katkaisee 5 sek päästä.

   Poista
 23. Mulla Lumia920 ja Endomondo ovat toimineet melko hyvin yhteen hiileen, mutta en saa vanhoja "turhia" harjoitteita poistettua, todella ärsyttävää

  VastaaPoista
 24. Itsellä toiminut ainakin Sports Tracker moitteetta vaikka ottelen välillä kävellessä kuvia ja puhun puhelimeen. Laitan aina näytön kiinni ja availen vain tarvittaessa.
  Sykevyöstä lähetin kyselyä Sports Trackeriin ja kertoivat olevan tulossa Win puhelimiin sopiva vyö.

  VastaaPoista
 25. Minulla katkeaa Sports Trackerin mittaus jos otan kuvan samalla. Puhelin on Lumia 620.

  VastaaPoista
 26. Lähes käyttämätön 925 katkee muutaman hetken jälkeen ja tulee ilmoitus "muisti täynnä, vähennä sovelluksia". Ei pitäis olla mitään ylimääräisiä mulla puhelimessa, onkos kellään antaa apua?

  VastaaPoista
 27. Taas käyty lenkillä testaamassa sport trackeria lumia 1020 ja "muisti täynnä ilmotuksia tulee vaan jos yrittää poistua".

  VastaaPoista
 28. Kun siirrän Runtasticin Facebookiin, niin syntyvää linkkiä painamalla avautuu näyttöön harjoitustietoja, mutta kartta ei näy, vaan sen kohdalla lukee "You are not allowed to see the map". Käytössäni on Lumia 930. Muistaakseni joskus aiemmin Lumia 800 puhelimessa kartta näkyi. Sama ongelma sekä Runtastic basic ja pro -versiossa. Onko kukaan muu törmännyt tähän ongelmaan ja tietääkö joku ratkaisua?

  VastaaPoista
 29. Sport tracker valittaa muisti täynnä, puhelimen muistista 50% käytössä ja muistikortti melkein tyhjä, oko syynä jokin muu ohjelma joka ei toimi tämän kanssa, pääsin 130m ja muisti täynnä, puhelin lumia 820

  VastaaPoista
 30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 31. Mulla Lumia 925. Nyt juuri tänä kesänä alkanut tuo "muisti täynnä, sulje sovelluksia.." hässäkkä. Tracker mittaa vain ajan, ei matkaa, eikä piirrä reittiä. Alkukesästä tuli päivitys puhelimeen.
  Harmi kun ei voi enää luottaa... Mikähän neuvoksi?

  VastaaPoista